Στη Βουλη η εξαιρεση των κτηνοτροφων της ΠΕ Ροδοπης απο το Μετρο για αποκατασταση εξοπλισμου, ζωικου κεφαλαιου και σταβλικων εγκαταστασεων

Απαντήσεις από τον ΥΠΑΑΤ ζητά ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Αριστεράς, Οζγκιούρ Φερχάτ

Την άδικη και αδικαιολόγητη εξαίρεση των κτηνοτρόφων της ΠΕ Ροδόπης από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξη στο Μέτρο 5.2, η οποία ανοίγει την Πέμπτη 7 Μαρτίου, και αφορά στην ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών από τις θεομηνίες του φθινοπώρου και τις μεγα-πυρκαγιές του καλοκαιριού, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Αριστεράς,  Οζγκιούρ Φερχάτ.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατατέθηκε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων με την οποία αναδεικνύεται η κατάφορη αδικία προς τους κτηνοτρόφους της ΠΕ Ροδόπης, οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στο Μέτρο 5.2.

Με δεδομένη την πίκρα και την απογοήτευση, ερωτάται ο κύριος υπουργός αν προτίθεται να αποκαταστήσει τη μεγάλη αδικία εις βάρος των κτηνοτρόφων του νομού μας. 

«Οι κτηνοτρόφοι του νομού μας αδιαμφισβήτητα επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και  είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται, καθώς κάηκαν δεκάδες σταβλικές εγκαταστάσεις, ζώα και αγροτικός/κτηνοτροφικός εξοπλισμός. Είναι απορίας άξιο γιατί η κυβέρνηση, αρνείται να τους συμπεριλάβει στη χρηματοδοτική στήριξη, όπως συμβαίνει με τους συναδέλφους τους στις Περιφερειακές Ενότητες που επλήγησαν από πυρκαγιές και θεομηνίες.  Αν συνυπολογίσουμε ότι είχε συμβεί το ίδιο με τους μελισσοκόμους, οι οποίοι συμπεριλήφθηκαν στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση μετά την ερώτηση που καταθέσαμε στη βουλή, τείνουμε να πιστέψουμε ότι η κυβέρνηση έχει ξεχάσει τελείως το νομό μας» επεσήμανε σε δήλωσή του ο κ. Φερχάτ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.