Στη Βουλη φερνει η Νεα Αριστερα την εξαιρεση των παραγωγων μελιου της ΠΕ Ροδοπης απο τη χορηγηση χρηματικης στηριξης εκτακτης αναγκης

«Η κυβερνητική αδιαφορία και αργοπορία οδηγεί σε απόγνωση και οικονομική δυσχέρεια τον αγροτικό πληθυσμό του νομού μας»

Την άδικη και αδικαιολόγητη εξαίρεση των παραγωγών μελιού της ΠΕ Ροδόπης από τη χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης, φέρνει στη Βουλή η Νέα Αριστερά, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης, Οζγκιούρ Φερχάτ.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατατέθηκε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων με την οποία αναδεικνύεται η κατάφορη αδικία προς τους παραγωγούς μελιού της ΠΕ Ροδόπης, οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται  στην αριθμ.  89/25871/26-01-2024 (ΦΕΚ τ.Β 562) απόφαση του Υπουργού.

«Οι παραγωγοί μελιού του νομού μας αδιαμφισβήτητα επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και  είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται, καθώς κάηκαν δεκάδες κυψέλες και χάθηκαν εκατοντάδες μελισσοσμήνη. Είναι απορίας άξιο γιατί η κυβέρνηση αρνείται να τους συμπεριλάβει στη χρηματοδοτική στήριξη, όπως συμβαίνει με τους συναδέλφους τους των ΠΕ Έβρου, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων, και γιατί αρνείται να στηρίξει την τοπική οικονομία» επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής Ροδόπης.

Παράλληλα υπογραμμίζει πως «η κυβερνητική αδιαφορία και αργοπορία στην αποκατάσταση των ζημιών και στις αποζημιώσεις των αγροτών της ΠΕ Ροδόπης, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, οδηγεί σε απόγνωση και οικονομική δυσχέρεια τον αγροτικό πληθυσμό του νομού μας. Σαν να μην έφταναν οι δυσκολίες  και τα προσχώματα, οι μελισσοκόμοι της ΠΕ Ροδόπης, που είδαν την περιουσία τους να χάνεται, καθώς κάηκαν δεκάδες κυψέλες και χάθηκαν εκατοντάδες μελισσοσμήνη, βρίσκονται αντιμέτωποι με μία άδικη και αδικαιολόγητη εξαίρεση από τη χρηματοδοτική ενίσχυση έκτακτης ανάγκης, ήτοι 15€/κυψέλη, κάτι  που θα αποτελούσε ένα βοήθημα για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν». 

Ο κ. Φερχάτ ρωτά τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων αν προτίθεται να αποκαταστήσει τη μεγάλη αδικία εις βάρος των παραγωγών μελιού του νομού μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.