Στη ΒΙΠΕ Κομοτηνης ο Δ. Σταματης μαζι με τους Μ. Σαλμα και Κ. Κοντογεωργο

Μείωση φορολογίας και γραφειοκρατίας ζήτησαν οι επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Κομοτηνής από τους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Περιοδεία στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής πραγματοποίησε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, ώστε να γνωρίσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της περιοχής μας πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΝΔ αποτελούμενο από τον βουλευτή Επικρατείας κ. Δημήτριο Σταμάτη, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριο Σαλμά και τον βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνο Κοντογεώργο.
 
Η πρώτη τους επίσκεψη ήταν στην ALFA BETA ROTO Α.Β.Ε.Ε., όπου τους υποδέχτηκε ο Τεχνικός Διευθυντής κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους βουλευτές για την επίσκεψή τους, εκθέτοντας σε παρουσίαση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τα κυριότερο εκ των οποίων είναι η γραφειοκρατία και η βαριά φορολογία, οι οποίες θεωρεί ότι θα είναι αποτρεπτικός για την έλευση επενδυτών τόσο στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής όσο και σε όλη τη χώρα.
 
«Μπορεί η εταιρεία με το εργοστάσιο να είναι success story αλλά έχει προβλήματα που μπορούν να συνοψιστούν στη γραφειοκρατία που υπάρχει σε αρκετές εκφάνσεις της λειτουργίας του με το κράτος. Επίσης η φορολογία είναι ένας παράγοντας είναι αποτρεπτικός για την έλευση και άλλων επενδυτών όπως στη δική μας εταιρεία που επιλέχτηκε από ένα πολυεθνικό όμιλο και εξαγοράστηκε» σημείωσε ο κ. Σωτηρόπουλος, τονίζοντας πως με τις συνθήκες όπως διαμορφώνονται σήμερα, αμφιβάλλει αν ακόμα και επιτυχημένες επιχειρήσεις μπορούν να παραμείνουν σε τροχιά ανάπτυξης. 

Διαμορφώνεται η οικονομική πολιτική της ΝΔ 

Μετά την επίσκεψη στο εργοστάσιο ο κ. Σταμάτης τόνισε πως στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, η ΝΔ έχει συγκεκριμένες σκέψεις και απόψεις, εκφράζοντας την άποψη πως το παλιό οικονομικό καθεστώς έχει τερματίσει το δρόμο του.
 
«Χαρήκαμε που διαπιστώσαμε πως οι επιχειρήσεις που έχουν χαρακτηριστικά εξωστρέφειας και καινοτομίας διαμορφώνουν συνθήκες επιβίωσης ακόμα και μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό καθεστώς» παρατήρησε χαρακτηριστικά ο ίδιος, αντιτείνοντας πως «αποτελεί μεγάλη πληγή για την ελληνική επιχείρηση -στην οποία οφείλει να στηριχθεί η ελληνική οικονομία αν θέλουμε αύξηση της ανάπτυξης και μείωση της ανεργίας- η βαριά φορολογία και η γραφειοκρατία.
 
«Αυτά έχει επισημάνει η ΝΔ εδώ και καιρό, και αυτά αποτελούν τους στόχους που θα καλύψει η οικονομική μας πολιτική» υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Σταμάτης. 

Πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία η ΝΔ


 
Από την πλευρά του ο κ. Κοντογεώργος επισήμανε πως η ΝΔ πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία, και για αυτό οι επισκέψεις τους ξεκίνησαν από τους χώρους παραγωγής, και μια εταιρεία που αποτελεί ιδιαίτερα επιτυχημένο παράδειγμα επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Παράλληλα θεωρεί πως η πολιτεία θα πρέπει να άρει όλα τα εμπόδια που βραχυκυκλώνουν αυτή την προσπάθεια, η οποία «είναι η μόνη ελπίδα για να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της χώρας, την ανεργία».
«Να συγχαρούμε την επιχείρηση, που αποδεικνύει ότι έχει καλή προοπτική, κάτι που οφείλεται στους ανθρώπους της, και όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, θα ασχοληθεί με αυτά τα προβλήματα, ώστε να άρει αυτά που βραχυκυκλώνουν το επιχειρείν στη χώρα μας» υποσχέθηκε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.