Στη Θρακη ο Τουρκος Υφυπουργος Εξωτερικων Γιαβουζ Σελιμ Κιραν

Θα βρεθεί σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Διδυμότειχο

Επίσκεψη στη Θράκη θα πραγματοποιήσει σήμερα, Τετάρτη και αύριο Πέμπτη ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιαβούζ Σελίμ Κιράν. Ο τούρκος αξιωματούχος, θα φτάσει αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τετάρτης, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν.

Οι δύο άνδρες θα αναχωρήσουν μαζί για τη Θράκη. Πρώτη προγραμματισμένη επίσκεψη είναι στην Κομοτηνή με τον ψευτομουφτή και παράγοντες της μειονότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επισκεφτεί και το 1ο μειονοτικό δημοτικό σχολείο της πόλης, ενώ την επομένη, την Πέμπτη 6 Μαΐου, θα αναχωρήσει για την Ξάνθη, όπου θα συναντηθεί με τον τοπικό ψευτομουφτή και θα επισκεφτεί και εκεί το μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο της πόλης.

Στη συνέχεια, αναμένεται να μεταβεί στο Διδυμότειχο, όπου θα επισκεφθεί το τέμενος Βαγιαζήτ και από εκεί θα επιστρέψει οδικώς στην Τουρκία, μέσω των Κήπων.

Η επίσκεψη του τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών χαρακτηρίζεται ως ιδιωτική καθώς μέχρι πριν από λίγα 24ωρα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν είχε επίσημη ενημέρωση από την Άγκυρα για την άφιξή του, ούτε είχε προσκληθεί στο πλαίσιο των διακρατικών σχέσεων των δύο χωρών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.