Στη Θεσσαλονικη για την Γενικη Πανεργατικη Απεργια το Εργατουπαλληλικο

Κάλεσμα προς τους Ροδοπίτες για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί την Πέμπτη, ημέρα Γενικής Πανεργατικής Απεργίας, κλιμάκιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρο Κομοτηνής προκειμένου να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει τα συνδικάτα της ΓΣΕΕ.
 
Σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής προς όλους τους πολίτες της Ροδόπης ώστε να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 11:30 το πρωί. Για το σκοπό αυτό έχει ναυλώσει λεωφορεία τα οποία θα ξεκινήσουν από την Κομοτηνή στις 8.00 το πρωί με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, ούτως ώστε η συμμετοχή της Ροδόπης στις κινητοποιήσεις να είναι όσο το δυνατόν μαζικότερη. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής έχει ως εξής: 

«Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Νέοι – Νέες.  
Η Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2016, είναι ημέρα Γενικής Πανεργατικής Απεργίας που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα και η ΓΣΕΕ. Είναι ημέρα γενικού αγωνιστικού ξεσηκωμού. Είναι ημέρα αντίστασης και πάλης. Είναι ημέρα, όπου όλοι οι μισθωτοί εργαζόμενοι, αλλά και όλοι όσοι έχουν πληγεί από τα χωρίς σταματημό αδιέξοδα και καταστροφικά Μνημόνια (συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες, ελεύθεροι επαγγελματίες), πρέπει να δώσουμε ένα δυνατό πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα σε Κυβέρνηση, δανειστές και εργοδότες. Οι δανειστές, οι οποίοι εδώ και χρόνια, έχουν ρίξει τη χώρα μας σε μια ατέλειωτη οικονομική κρίση με τεράστια ύφεση, ανεργία και φτώχεια, με τεράστια μείωση μισθών, με ευέλικτη φθηνή δουλειά και με τους εργοδότες να έχουν καταργήσει κάθε εργατικό δικαίωμα, επιστρέφουν ξανά! Με τη σημερινή Κυβέρνηση να αποδεικνύεται ότι και αυτή σε τίποτε δεν διαφέρει από τις προηγούμενες μνημονιακές – νεοφιλελεύθερες Κυβερνήσεις, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: δανειστές, εργοδότες και Κυβέρνηση ετοιμάζουν νέα επώδυνα μέτρα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Η Κυβέρνηση (μετά τη δραστική μείωση των συντάξεων που θεσμοθέτησε με τον πρόσφατο αντιασφαλιστικό νόμο) είναι έτοιμη να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργατικά δικαιώματα απόμειναν από τα συνεχή Μνημόνια ψηφίζοντας νέο εργασιακό νόμο.
 • Οι ομαδικές απολύσεις θα απελευθερωθούν πλήρως και χωρίς καμιά προστασία για τους απολυμένους.
 • Η ΕΓΣΣΕ με κατώτατο μισθό 751 Ευρώ, αλλά και οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που θα είναι υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες, δεν πρόκειται να επανέλθουν, παρόλα όσα ισχυρίζεται η Κυβέρνηση.
• Οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις και κυρίως οι ατομικές συμβάσεις θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο και θα γενικευτούν.
• Οι εργαζόμενοι θα αφεθούν χωρίς καμία συλλογική προστασία, θα συνεχίσουν να αφήνονται έρμαια σε κάθε εργοδότη και σε κάθε επιχείρηση (μικρή ή μεγάλη), με το διευθυντικό δικαίωμα να είναι ο μοναδικός «νόμος» των εργασιακών σχέσεων.
 • Η φθηνή, ευέλικτη, μερική και ανασφάλιστη εργασία, δηλαδή η εργασιακή ζούγκλα, θα εξακολουθήσει να είναι ο κανόνας για όσους έχουν τη τύχη να έχουν ακόμα δουλειά.
 • Η ανεργία και η φτώχεια θα γιγαντωθούν ακόμα παραπάνω.
• Τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν και οι συντάξεις μας θα εξαερωθούν.
 • Οι δημόσιες επιχειρήσεις θα πωληθούν σε ιδιώτες, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και το κοινωνικό κράτος θα καταργηθούν, η Παιδεία και Υγεία θα χειροτερεύσουν ακόμα παραπάνω.
 
Απεργούμε μαζικά και ενωτικά διεκδικούμε:
 
 • Ανατροπή των μνημονιακών κυβερνητικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών σε οικονομία, εργασία και ασφαλιστικό.
• Όχι στις ομαδικές απολύσεις, όχι στην κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, όχι στην επέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στα εσωτερικά των συνδικάτων.
• Όχι στον καθορισμό του κατώτατου μισθού από την Κυβέρνηση.
• Επαναφορά της συλλογικής προστασίας των εργαζομένων, ΕΓΣΣΕ 751 Ευρώ.
• Κλαδικές συλλογικές συμβάσεις με αξιοπρεπείς μισθούς και υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες.
• Μέτρα για την ανακούφιση της ανεργίας με ουσιαστική αύξηση και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του επιδόματος ανεργίας.
• Ουσιαστική ελάφρυνση – διαγραφή μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους.
• Παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας με επίκεντρο τη μισθωτή εργασία και τις ανάγκες της.
 
Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία- 8 Δεκέμβρη 2016
Μαζί να ανατρέψουμε τα μνημόνια!
Μαζί να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας!
 
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής συμμετέχει και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 11:30 το πρωί.
 
Αναχώρηση λεωφορείων στις 8.00 το πρωί από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.