Στη Ροδοπη βρεθηκε την Παρασκευη ο Νικος Χαρδαλιας

Ο υφ. Άμυνας πραγματοποίησε επισκέψεις σε στρατιωτικές μονάδες και συναντήθηκε με φορείς της περιοχής

Σε Κομοτηνή και Σάπες βρέθηκε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θράκη.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκίνησε την επίσκεψή του στη Θράκη από την Ξάνθη την Πέμπτη όπου επισκέφθηκε το Στρατηγείο του Δ΄ Σώματος Στρατού καθώς και τα Στρατόπεδα «Επίλαρχου Θεοδόσιου Στεφανίδη» στη Ξάνθη και «Υποστράτηγου Δημήτριου Παπαποστόλου» στη Γλαύκη, το 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) στη Ξάνθη, καθώς και το Τάγμα Εθνοφυλακής Εχίνου.

Το πρωί της Παρασκευής βρέθηκε στην Ροδόπη, όπου επισκέφτηκε το Οχυρό της Νυμφαίας, το Στρατιωτικό Μουσείο Κομοτηνής, ενώ στη συνέχεια παρέθεσε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Κομοτηνής σε στελέχη των μονάδων της περιοχής, τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνή κ. Παντελεήμονα καθώς και εκπροσώπους της Περιφέρειας, των Δήμων και φορέων της περιοχής.

Επίσκεψη στις Σάπες

Στη συνέχεια μετέβη στις Σάπες, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνου Χαριτόπουλου.

Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε οικόπεδο έκτασης 13 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του Δήμου, το οποίο η δημοτική αρχή  έχει προτείνει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ανεγείρει στρατιωτικές  κατοικίες  που θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση των στελεχών του που υπηρετούν σε μονάδες της περιοχής.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς  είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Χαριτόπουλο θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η από κοινού αξιοποίηση του κατασκηνωτικού κέντρου Πετρωτών και η αναγκαιότητα κατασκευής έργων υδροδότησης των στρατιωτικών μονάδων που υπάρχουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει μέχρι τώρα για θέματα που αφορούν τον Δήμο Μαρωνείας Σαπών.

Τέλος ο κ. Χαρδαλιάς υπέγραψε στον κατάλογο του “Κύκλου Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας”, μιας πρωτοβουλίας που στοχεύει στην ένταξη του θεάτρου στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.