Στη δημοσιοτητα τα ποθεν εσχες των πολιτικων προσωπων

Τι δήλωσαν οι βουλευτές Ροδόπης

Στη δημοσιότητα έδωσε η Βουλή των Ελλήνων τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του έτους 2020 (χρήση 2019) των υπόχρεων πολιτικών προσώπων.

Το πλήθος των δηλώσεων που κατατέθηκαν και δημοσιεύονται είναι συνολικά 1.114.

Για τους τρεις βουλευτές Ροδόπης τα πόθεν έσχες συνοπτικά έχουν ως εξής:

Ευριπίδης Στυλιανίδης

Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδη δήλωσε για έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα ύψους 49.160,88 ευρώ, ενώ το συνολικό καθαρό του εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα πρόσθετες αμοιβές κτλ. ανήλθε σε 18.186 ευρώ. Επίσης τα έσοδα του από μερίσματα, τόκους και λοιπά δικαιώματα ανήλθαν σε 380,13 ευρώ. Τέλος η σύζυγός του δήλωσε εισοδήματα από ακίνητα 11.225 ευρώ.

Ο κ. Στυλιανίδης δηλώνει ακόμα κάτοχος ενός ομολόγου που απέκτησε έναντι του ποσού των 72.000 ευρώ. Επίσης αυτός και οι σύζυγός του δήλωσαν είτε αποκλειστικοί είτε συνδικαιούχοι σε 22 τραπεζικούς λογαριασμούς.

Όσο αφορά την ακίνητη περιουσία ο κ. Στυλιανίδης και η οικογένειά του δηλώνουν συμμετοχή σε δικαιώματα 44 ακινήτων. Αττική, Ροδόπη και Τρίκαλα συγκαταλέγονται ανάμεσα στους τόπους των ακινήτων ενώ ως προς το είδος τους πρόκειται για αγροτεμάχια, οικόπεδα, επαγγελματικές στέγες-καταστήματα, διαμερίσματα και μία αποθήκη.

Να τονιστεί ότι η δήλωση ακινήτων δεν συνεπάγεται την αποκλειστική πλήρη κυριότητα επί των δηλωθέντων ακινήτων, αντιθέτως μπορεί να συνίσταται σε κατοχή ποσοστού κυριότητας, ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας.

Τέλος ο βουλευτής Ροδόπης δηλώνει ιδιοκτήτης ενός επιβατικού Ι.Χ. αυτοκινήτου, ενώ υπάρχουν και τέσσερις καταχωρήσεις δανειακών υποχρεώσεων και οφειλών.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πόθεν έσχες του βουλευτή εδώ.

Δημήτρης Χαρίτου

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα ύψους 11.545, 72 ευρώ, μερίσματα, τόκους και λοιπά δικαιώματα ύψους 9,46 ευρώ και από άλλη περίπτωση ύψους 672 ευρώ. Ακόμα ο ίδιος δήλωσε έσοδα από ακίνητα ύψους 2.988,24 και η σύζυγός του επίσης από ακίνητα έσοδα ύψους 10.480 ευρώ.

Επίσης ο κ. Χαρίτου δηλώνει κάτοχος μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων που απέκτησε έναντι 1.619,53 δολαρίων ΗΠΑ και η αξία τους σήμερα αποτιμάται σε 3.019,57 δολαρίων ΗΠΑ και είναι επίσης είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος σε 19 τραπεζικούς λογαριασμούς.

Επιπροσθέτως δηλώνει συμμετοχή σε εμπράγματα δικαιώματα 21 ακινήτων, σε Ροδόπη και Θεσσαλονίκη. Οικόπεδα, διαμερίσματα, αγροτεμάχια και μία επαγγελματική στέγη συγκαταλέγονται στα είδη των ακινήτων.

Να τονιστεί και εδώ ότι η δήλωση ακινήτων δεν συνεπάγεται την αποκλειστική πλήρη κυριότητα επί των δηλωθέντων ακινήτων, αντιθέτως μπορεί να συνίσταται σε κατοχή ποσοστού κυριότητας, ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας.

Τέλος αυτός και η σύζυγός του δηλώνουν κάτοχοι δύο επιβατικών ΙΧ, ενός φορτηγού ΙΧ και ενός ακόμη οχήματος.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πόθεν έσχες του βουλευτή εδω.

Ιλχάν Αχμέτ

Τέλος ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε έσοδα από μερίσματα, τόκους και λοιπά δικαιώματα ύψους 58,63 ευρώ, από ακίνητα ύψους 3.541 ευρώ, και συνολικό καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές κτλ. ύψους 36.629,88 ευρώ και από άλλη περίπτωση 1.673,25 ευρώ. Επίσης η σύζυγός του δήλωσε συνολικό καθαρό εισόδημα ύψους 13.801, 29 ευρώ, από ακίνητα έσοδα ύψους 4.440 ευρώ και από μερίσματα, τόκους και δικαιώματα 0,63 ευρώ.

Επίσης ο βουλευτής Ροδόπης συμμετέχει στη μίσθωση δύο τραπεζικών θυρίδων, όπως επίσης είναι είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος σε 18 τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ακόμα αυτός και η σύζυγός του δηλώνουν συμμετοχή στα εμπράγματα δικαιώματα 30 ακινήτων, εκ των οποίων 26 βρίσκονται στη Ροδόπη και 4 (της συζύγου) στην Τουρκία. Διαμερίσματα, μονοκατοικίες, αγροτεμάχια αποθήκες, επαγγελματικές στέγες-καταστήματα και ένα οικόπεδο συγκαταλέγονται στα είδη των ακινήτων.

Τονίζεται και στη συγκεκριμένη παράθεση πως η δήλωση ακινήτων δεν συνεπάγεται την αποκλειστική κυριότητα επί των δηλωθέντων ακινήτων, αντιθέτως μπορεί να συνίσταται σε κατοχή ποσοστού κυριότητας, ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας.

Τέλος ο βουλευτής Ροδόπης δηλώνει κάτοχος ενός δικύκλου και η σύζυγός του ενός επιβατικού ΙΧ.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πόθεν έσχες του βουλευτή εδώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.