Σταυρολεξο για δυσκολους λυτες οι περιφερειακες εκλογες στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ανακοινώθηκε στήριξη σε 6 από τις 13 περιφέρειες της χώρας

«Σταυρόλεξο για δύσκολους λύτες» αναδεικνύεται η υπόθεση «περιφερειακές εκλογές» για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ να «κατεβάσει» δικούς του υποψηφίους και στις 13 περιφέρειες της χώρας δεν έχει να κάνει μόνο με την προσπάθεια καταγραφής του κόμματος ως η αξιωματική αντιπολίτευση στο χώρο της αυτοδιοίκησης καθώς και με την κεφαλαιοποίηση της αυξητικής τάσης που καταγράφηκε στις εθνικές εκλογές.  Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση είναι ήδη αξιωματική αντιπολίτευση καθώς οι δυνάμεις του στο χώρο υπερτερούν κατά πολύ αυτών του ΣΥΡΙΖΑ. Στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι οι περιφερειακοί του συνδυασμοί να αποτελέσουν τους βραχίονες της ανασυγκρότησης την οποία επιχειρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ωστόσο, το πρόταγμα της «αυτόνομης πορείας» στις αυτοδιοικητικές εκλογές δυσκολεύει το κόμμα της αντιπολίτευσης, που χθες Κυριακή, ένα μήνα και κάτι πριν την εκ του νόμου κατάθεση των συνδυασμών ανακοίνωσε τη στήριξή του σε μόλις έξι από τις δέκα τρεις περιφέρειες της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με απόφαση της Επιτροπής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ανακοινώνει τη στήριξη του στους κάτωθι επικεφαλής των συνδυασμών σε έξι περιφέρειες:

  • Τον Γιάννη Σγουρό για την Περιφέρεια Αττικής.
  • Τον Σταύρο Αρναουτάκη για την Περιφέρεια Κρήτης.
  • Τον Χρήστο Παπαστεργίου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
  • Τον Στέφανο Ζούμπα για την Περιφέρεια Ηπείρου.
  • Τον Νικηφόρο Παπανικόλα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως «μέχρι το τέλος Ιουλίου το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα ανακοινώσει τους υποψήφιους/ες που στηρίζει και στις υπόλοιπες περιφέρειες».

Για την περιφέρεια ΑΜΘ, σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή επεξεργάζεται δύο σενάρια για τον/την επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού. Το πρώτο θέλει επικεφαλής πρώην βουλευτή που δεν κατάφερε να εκλεγεί στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Το δεύτερο θέλει να βολιδοσκοπείται επικεφαλής από τον Έβρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.