Στα Τεμπη οι πολιτικοι αρχηγοι

Οι δηλώσεις τους από το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Στον τόπο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκαν την Τετάρτη οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ είχε η προηγηθεί η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η κ.Σακελλαροπούλου, η οποία διέκοψε την επίσημη επίσκεψή της στη Μολδαβία,  επισκέφθηκε το σημείο της συντριβής παρακολουθώντας και τις προσπάθειες απεγκλωβισμού των επιβατών και άφησε λίγα λουλούδια στα συντρίμμια ενός βαγονιού στη μνήμη των θυμάτων, πριν αναχωρήσει για τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας όπου βρίσκονται συγγενείς θυμάτων και τραυματιών.

Νωρίτερα σε δήλωσή της η ΠτΔ έκανε λόγο για «μια αδιανόητη τραγωδία». «Θρηνούμε κατά κύριο λόγο νέους ανθρώπους. Μοιραζόμαστε την οδύνη όσων έχασαν τους δικούς τους, αν και γνωρίζουμε ότι ο πόνος τους είναι τόσο μεγάλος, ώστε κανένας παρηγορητικός λόγος δεν μπορεί να τον ανακουφίσει. Αγωνιούμε για τους τραυματίες και ευχόμαστε να γίνουν σύντομα καλά. Ευχαριστούμε τα σωστικά συνεργεία και το ιατρικό προσωπικό, που δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την βαθιά της θλίψη και συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων.

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων. Είμαστε δίπλα τους».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο»

Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τις έως τώρα εξελίξεις από τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων των σωστικών συνεργείων.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που βιώνουμε σήμερα ως χώρα. Μιλάμε για μία ανείπωτη τραγωδία», δήλωσε ο ίδιο και συμπλήρωσε «η σκέψη μας σήμερα είναι πρώτα και πάνω από όλα με τους συγγενείς των θυμάτων».

«Υποχρέωσή μας είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες και να ταυτοποιήσουμε τις σορούς» ανέφερε για να τονίσει πως «από εκεί και πέρα, ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: θα μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο».

Αλέξης Τσίπρας: « Τώρα πενθούμε, δεν θέλω να μιλήσω για ευθύνες, θα τα πούμε στην ώρα τους»

Στο σημείο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος κοντά στα Τέμπη βρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στο πλευρό των διασωστών και πυροσβεστών που δίνουν τη μάχη για τον απεγκλωβισμό τραυματιών και ανάσυρση θυμάτων από χθες το βράδυ, και ενημερώθηκε από τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής για την πορεία των επιχειρήσεων που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη στα συντρίμμια των τρένων.

Για «στιγμές βαθιάς οδύνης και θλίψης» έκανε λόγο στις δηλώσεις του μετά το πέρας της ενημέρωσης που είχε από διασώστες και τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

«Οι εικόνες που είδα είναι συγκλονιστικές. Ζούμε μια αδιανόητη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων δυστυχώς και πολλά νέα παιδιά» ανέφερε τονίζοντας πως «τούτη την ώρα που μετράμε ακόμη τους νεκρούς μας και πενθούμε δεν θέλω να μιλήσω για ευθύνες. Αυτά θα τα πούμε στην ώρα τους» για να εκφράσει την οδύνη αλλά και την συμπαράστασή του στους συγγενείς των θανόντων, αλλά και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στους τραυματισμένους.

Στον τόπο του ατυχήματος βρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ.Νίκος Ανδρουλάκης και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ.Δημήτρης Κουτσούμπας, αμφότεροι σε συνέχεια κλιμακίων των δύο κομμάτων που επίσης βρέθηκαν στο σημείο.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Γιατί ενώ υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες, κρέμονται τόσες ζωές από ένα ανθρώπινο χέρι;»

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες για να επισημάνει στη συνέχεια πως «η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία και στη σκέψη όλων μας υπάρχει ένα τεράστιο “γιατί;”

Γιατί ενώ υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες εδώ και πολλά χρόνια, να κρέμονται τόσες ζωές από ένα ανθρώπινο χέρι;”».

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Ημέρα ανείπωτης θλίψης αλλά και οργής»

Την πλήρη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δήλωση του το πρωί της Τετάρτης, κάνοντας λόγο για μία ημέρα «ανείπωτης θλίψης».

«Είναι μια μέρα ανείπωτης θλίψης για το πρωτοφανές πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και οργής για το πως είναι δυνατόν να χάνονται ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο. Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε» ανέφερε ζητώντας «να ενταθούν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων και να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών».

Γιάνης Βαρουφάκης: «Ημέρα θλίψης και αλληλεγγύης· δεν θα μείνουμε απαθείς μπροστά στην προσπάθεια να βρουν εξιλαστήρια θύματα»

«Σήμερα είναι μέρα θλίψης και αλληλεγγύης» ανέφερε σε μήνυμα του στα social media ο επικεφαλής του «ΜεΡΑ25» Γιάνης Βαρουφάκης τονίζοντας πως «αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε απαθείς μπροστά στην προσπάθεια να βρουν εξιλαστήρια θύματα μεταξύ εργαζόμενων που υποχρέωναν να εργάζονται χωρίς τεχνικά εργαλεία και προσωπικό που απαιτεί η ασφάλεια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.