«Στα ορια της λειτουργιας του το Γενικο Νοσοκομειο Κομοτηνης, εξαιτιας των μεγαλων ελλειψεων σε προσωπικο»

Επαναφέρουν με ερώτησή τους στη Βουλή το θέμα του Νοσοκομείου Κομοτηνής βουλευτές του ΚΚΕ

Στη βουλή επαναφέρουν το θέμα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελλής. Όπως σημειώνουν οι δύο βουλευτές στο κείμενο της ερώτησής τους «το ολοένα και μειούμενο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, οδηγεί ακόμη και σε κλείσιμο κλινικών και τμημάτων» ζητώντας από τον υπουργό να μην υλοποιηθεί η Υπουργική Απόφαση μετάταξης των εργαζόμενων από Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και να καλυφθούν άμεσα τα κενά του με μόνιμο προσωπικό. 

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Σε πλήρη απαξίωση οδηγείται το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η ακολουθούμενη πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που συνεχίζεται και από τη σημερινή συγκυβέρνηση, έχει οδηγήσει το Νοσοκομείο στα όρια λειτουργίας του.
 
Συγκεκριμένα, το ολοένα και μειούμενο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, οδηγεί ακόμη και σε κλείσιμο κλινικών και τμημάτων. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) εξυπηρετεί, το χρόνο, 60.000 ασθενείς και άλλους τόσους τα Εξωτερικά Ιατρεία, ενώ στο Νοσοκομείο πραγματοποιούνται 10.000 εισαγωγές ασθενών, που αντιστοιχούν σε 38.000 – 39.000 μέρες νοσηλείας.
 
Παράλληλα, το Νοσοκομείο εφημερεύει κάθε μέρα και όλες τις παραπάνω λειτουργίες, καλούνται να τις εξυπηρετήσουν 84 νοσηλευτές και 40 – 45 γιατροί, πολλοί από τους οποίους είναι επικουρικοί, προσωπικό που είναι μοιρασμένο σε εννέα κλινικές (καρδιολογική, παθολογική, χειρουργική, ΩΡΛ, ορθοπεδική, μαιευτική, ουρολογική, παιδιατρική, ΜΕΘ).
 
Τέλος να αναφέρουμε ότι, από τον ήδη ελλιπή ισχύοντα σήμερα οργανισμό λειτουργίας του, τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό αγγίζουν τους 72, ενώ έπειτα από την Υπουργική Απόφαση και έκδοση του αντίστοιχου Φ.Ε.Κ., μετατάχθηκαν 7 εργαζόμενοι, ενώ εκκρεμεί Φ.Ε.Κ. για την μόνιμη μετάταξη ακόμη 6 εργαζόμενων.
 
Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
 
• Να μην υλοποιηθεί η Υπουργική Απόφαση μετάταξης των εργαζόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.
• Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε προσωπικό όλων ειδικοτήτων, με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.