«Στα εθνικα θεματα πρεπει να υπαρχει μια εθνικη πολιτικη»

Σε Καβάλα και Ξάνθη βρέθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού στην πρώτη μέρα της επίσκεψής του στην ΑΜΘ

Στην Κομοτηνή και την Ορεστιάδα συνεχίζει σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου την διήμερη περιοδεία του στην ΑΜΘ ο επικεφαλής του ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης.
 
Ο κ. Θεοδωράκης χθες, επισκέφτηκε την Καβάλα και την Ξάνθη, ξεκινώντας από την Ιχθυόσκαλα της Καβάλας, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με ψαράδες της περιοχής.
 
«Το Ποτάμι», σημείωσε, «ξεκινάει μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα για να μιλήσει με τους ανθρώπους της παραγωγής, τους ανθρώπους της δημιουργίας να πει πώς βλέπει τα πράγματα και ότι υπάρχουν λύσεις, αλλά και να εμπλουτιστεί και με ιδέες και με ανθρώπους».
 
Στην Καβάλα είχε συναντήσεις τόσο με τη διοίκηση του ΤΕΙ ΑΜΘ όσο και με φορείς της Καβάλας, μεταξύ των οποίων και η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, ενώ βρέθηκε και στα δικαστήρια όπου βρίσκονταν οι απολυμένοι στο εργοστάσιο λιπασμάτων.
 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού το απόγευμα της Τρίτης κατέληξε στα νέα κτίρια της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, όπου συνάντησε χαμογελαστούς φοιτητές.
 «Μέχρι να αποφοιτήσω, η κρίση θα έχει τελειώσει» του είπε ο Μάνος, παιδί αγροτών από την Ξάνθη. «Δύσκολα θα έχουμε μέλλον» ήταν, αντιθέτως, η πρόβλεψη της Μαρίας, που ήρθε από την Αθήνα στη Θράκη για να σπουδάσει.
 
«Δεν τους υποσχέθηκα τίποτα. Μόνο τους άκουσα. Όμως – και να το ξέρετε – σε αυτούς δίνουμε λόγο και γι’ αυτούς δίνουμε τη μάχη. Να μην βαλτώσουμε στο σήμερα, να μην επιστρέψουμε στο χθες, να απελευθερώσουμε το μέλλον τους» τόνισε ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης.
 
Μιλώντας για την περιοδεία του στη Θράκη, σημείωσε πως το Ποτάμι είναι πάντα παρόν και προσπαθεί να είναι παρόν σε μια περίοδο που τα εθνικά θέματα είναι πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Εξέφρασε δε εκ νέου την άποψη πως στα εθνικά θέματα πρέπει να υπάρχει μια εθνική πολιτική, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για τη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, έτσι ώστε οι αποφάσεις να μη λαμβάνονται από έναν και να μην υπάρχει μια αυθαίρετη ερμηνεία των πραγμάτων, αλλά όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας, να χρεώνεται τις μεγάλες εθνικές αποφάσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.