Στα «χαρακωματα» οι ΝΕ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμη τη μεταγραφη Ιλχαν

Με εκατέρωθεν «παροτρύνσεις» περί αυτοκριτικής

Αναταράξεις και αντεγκλήσεις προκάλεσε σε τοπικό επίπεδο η «μεταγραφή» του βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ στον πολιτικό χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Με την δημοσιοποίηση της μεταπήδησης του βουλευτή Ροδόπης στον εν λόγω πολιτικό χώρο η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, σχολιάζοντας την ενέργεια, έστρεφε τα βέλη της τόσο κατά του βουλευτή όσο και της ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «αν νομίζει η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι με τέτοιου είδους μεταγραφές ευκαιριακού και καιροσκοπικού χαρακτήρα θα δημιουργήσει προσδοκίες συσπείρωσης και ανασύνταξης, μάλλον είναι γελασμένη! Τέτοιες κινήσεις μόνο αξιοπιστία και σοβαρότητα δεν εκπέμπουν».
 
Αυτή η αναφορά της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ήταν που προκάλεσε την αντίδραση εκ μέρους της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ροδόπης. Σε αυστηρό τόνο η τοπική ΝΕ του ΠΑΣΟΚ με σχετική της ανακοίνωση επισημαίνει ότι «αυτές οι τακτικές εντυπωσιασμού του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης δε θα τον βοηθήσουν στην απέλπιδα προσπάθεια του να ξαναβγεί στην κοινωνία μετά από τις βαριές αντιλαϊκές μεθόδους που εφάρμοσε» συνιστώντας στον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης «να κάνει και λίγη αυτοκριτική και να μη σπεύδει να ασκήσει κριτική για να μην κριθεί ο ίδιος». 

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ροδόπης «Δε δεχόμαστε κριτική από αυτούς που ό,τι δεν αφορά στα του οίκου τους είναι λαλίστατοι άλλα για τα δικά τους κακώς κείμενα μένουν άφωνοι» 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ροδόπης έχει ως εξής:
 
«Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος θέλοντας να σχολιάσουμε την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για την προσχώρηση του Ιλχάν Αχμέτ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε να πούμε τα εξής: Αυτές οι τακτικές εντυπωσιασμού του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης δε θα τον βοηθήσουν στην απέλπιδα προσπάθεια του να ξαναβγεί στην κοινωνία μετά από τις βαριές αντιλαϊκές μεθόδους που εφάρμοσε. Όλα αυτά φυσικά σε αντίθεση με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
 
Ως εκ τούτου δε δεχόμαστε κριτική από αυτούς που ό,τι δεν αφορά στα του οίκου τους είναι λαλίστατοι άλλα για τα δικά τους κακώς κείμενα μένουν άφωνοι.
 
Υπό κάποιες συνθήκες δεν θα διαφωνούσαμε με το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, όμως παρόλη τη δημοκοπική κατάρρευση και την απαξίωση που δέχεται από τον κόσμο, θα τον συμβουλεύαμε να ασχοληθεί με τα προβλήματα του τόπου μας και να αφήσει τους άναρχους τακτισμούς. Η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη είναι γεγονός και σίγουρα αυτό τρομάζει ακόμα περισσότερο το Σύριζα καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες γίνονται κομμάτι αυτής της προσπάθειας.
 
Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης καλό θα ήταν να κάνει και λίγη αυτοκριτική και να μη σπεύδει να ασκήσει κριτική για να μην κριθεί ο ίδιος, διότι ο λαός έχει αποφασίσει ήδη και θα τον επανατοποθετήσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας». 

Σταμάτης Σακελλίων «Kρείττον σιγάν» 

Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε γραπτή δήλωση του συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης η οποία ανταπαντούσε στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί» σημειώνει μεταξύ άλλων στη δήλωση του ο κ. Σακελλίων για τις κατηγορίες περί ανυποληψίας συνιστώντας « στους φίλους του ΠΑΣΟΚ να είναι λιγότερο αλαζονικοί δεδομένου ότι ο λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου».
 
Αναλυτικά η ανταπάντηση του κ. Σακελλίωνα έχει ως εξης:
 
Με αφορμή την απάντηση της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση δική μας θέλω να τονίσω πως η αυτοκριτική είναι μια έννοια ξεχασμένη εδώ και χρόνια από το ΠΑΣΟΚ. Ούτε μια στοιχειώδη συγγνώμη δεν έχουν πει τόσο καιρό για τα έργα και τις ημέρες τους. Μας παρέδωσαν μαζί με τους συνεταίρους τους της Ν.Δ. μια χώρα διαλυμένη και ζητούν τα ρέστα. Έχει και η υποκρισία όρια. Θα επιστρέψουν τα 200.000.000 ευρώ που χρωστούν; Θα απολογηθούν για το γεγονός ότι χρησιμοποιούσαν την κρατική επιχορήγηση για να πάρουν δάνεια από διαφορετικές τράπεζες; Δάνεια που αποδείχθηκαν αγύριστα.
 
Εμείς υποσχεθήκαμε να βγάλουμε την κοινωνία όρθια από την κρίση που αυτοί δημιούργησαν και θα το κάνουμε. Όσο για την «ανυποληψία»; Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί. Και σε κάθε περίπτωση μπορούν να χαίρονται όσο θέλουν για την πολιτική μεταγραφή ενός πολιτικού «περιπατητή». Δικαίωμα τους είναι αλλά επειδή μιλάμε εδώ για δημόσια πράγματα και όχι για ιδιωτικά σκόπιμο είναι να θυμούνται ότι όλοι και όλα είναι υπό κρίσιν. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα συνιστούσα στους φίλους του ΠΑΣΟΚ να είναι λιγότερο αλαζονικοί δεδομένου ότι ο λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.