Στα «αζητητα» επι δυο χρονια η Επιτροπη Παρακολουθησης του Πορισματος για τη Θρακη

Επιστολή του Ιλχάν Αχμέτ ζητά την ενεργοποίησή της

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κων/νο Τασούλα και την πρώην πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης κ. Ντόρα Μπακογιάννη απέστειλε τη Δευτέρα ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ Ιλχάν Αχμέτ με την οποία ζητά ενεργοποίηση της επιτροπής παρακολούθησης του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, όπως αυτό προβλέπεται από την στιγμή της ολοκλήρωσης του και της κατάθεσής του στον Πρόεδρο της Βουλής από την κ. Μπακογιάννη. 

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ από την πρώτη στιγμή είχε προτείνει τη διαμόρφωση από την Ολομέλεια της Βουλής μιας Επιτροπής Παρακολούθησης προκειμένου τα συμπεράσματα του πορίσματος να μην μείνουν γράμμα κενό. 

Και ενώ έχουν περάσει ακριβώς δύο χρόνια από τον Νοέμβριο του 2021 οπότε και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διακομματικής Επιτροπής και παρουσιάστηκε το πόρισμα της πλειοψηφίας καθώς και εκείνα των κομμάτων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης στην Βουλή, μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία κίνηση και δεν πάρθηκε καμία πρωτοβουλία για την ενεργοποίηση της απόφασης για την επιτροπή παρακολούθησης του πορίσματος. 

Η πρόταση του κ. Ιλχάν Αχμέτ, που συνιστά μια κορυφαία θεσμική πρωτοβουλία εκ μέρους του, κοινοποιείται ταυτόχρονα στον Πρωθυπουργό της χώρας και τους πολιτικούς αρχηγούς. 

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Ιλχάν Αχμέτ στην επιστολή του, «ως βουλευτής Ροδόπης, ήμουν από εκείνους που από την πρώτη στιγμή πρότεινα  να συγκροτηθεί μια Επιτροπή Παρακολούθησης που θα εγκριθεί από τη Βουλή και η οποία θα παρακολουθεί κάθε χρόνο και θα υποβάλει στην Ολομέλεια την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη Θράκη».

Ταυτόχρονα θυμίζει πως «στις 7 Δεκεμβρίου 2021 κατά την παράδοση του πορίσματος από την κ. Μπακογιάννη προς τον Πρόεδρο της Βουλής συμφωνήθηκε δημοσίως και από τους δύο η συγκρότηση της εν λόγω Επιτροπής Παρακολούθησης».

«Σήμερα, αν και έχουμε διανύσει από τότε σχεδόν δύο χρόνια, η μεν Επιτροπή Παρακολούθησης ουδέποτε συνεστήθη, η δε υλοποίηση του πορίσματος πολύ φοβάμαι ότι κινδυνεύει να παραμείνει ως γράμμα κενό μέσα στην δύνη της καθημερινότητας» τονίζει ο βουλευτής Ροδόπης στην επιστολή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.