Στα Αρριανα συνεχισε τις επαφες του με τους πολιτες της Ροδοπης ο Δ. Χαριτου

«Όλο αυτό το διάστημα πορεύτηκα έχοντας ως αρχή του ότι πάνω από όλα είναι ο τόπος μας και οι άνθρωποι του»

Τη λαϊκή αγορά των Αρριανών επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου, συνομίλησε με τους κατοίκους, στην πλειοψηφία τους αγρότες, όπως και με επαγγελματίες του οικισμού.

Έντονη είναι η ανησυχία τους για την εγκατάλειψη των χωριών, κυρίως από τους νέους, που ξενιτεύονται, καθώς δεν υπάρχουν δουλειές, αλλά ούτε μπορούν  να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα, όπου λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής και της έλλειψης ουσιαστικής στήριξης από την κυβέρνηση σε βασικές καλλιέργειες της περιοχής όπως ο καπνός, αυτές δεν αποδίδουν εισόδημα γι’ αυτό και εγκαταλείπονται. Την κατάσταση επιδεινώνει η μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει και σε έργα υποδομών, τα οποία θα μπορούσαν να στηρίξουν τον αγροτικό κόσμο, όπως το Φράγμα Ιασίου, όπου ακόμη εκκρεμεί η κατασκευή των δικτύων διανομής νερού.

Ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε αυτά τα τέσσερα χρόνια για την ανάδειξη και διεκδίκηση στη Βουλή των προβλημάτων που πλήττουν τον αγροτικό κόσμο, τους καπνοπαραγωγούς και τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι υφίστανται επίσης μια κατάφωρη αδικία, αφού η κυβέρνηση αθέτησε τη δική της δέσμευση για επιδότηση 8 ευρώ/ζώο λόγω της εκτίναξης του κόστους των ζωοτροφών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο βουλευτής στο Φράγμα του Ιασίου το οποίο ανέδειξε στη Βουλή διεκδικώντας από τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την χρηματοδότηση της  κατασκευής των δικτύων  μεταφοράς νερού, ως ένα σημαντικό έργο για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα και του αγροτικού κόσμου.

Ο βουλευτής υπενθύμισε στους συνομιλητές του ότι όλο αυτό το διάστημα πορεύτηκε  έχοντας μπροστά του τη μεγάλη εικόνα, της προώθησης των μεγάλων θεμάτων, που μπορούν να πάνε τη Ροδόπη μπροστά και έχοντας ως αρχή του ότι πάνω από όλα είναι ο τόπος μας και οι άνθρωποι του. Γι’ αυτό και σήμερα είναι ισχυρό το αποτύπωμα της Ροδόπης στη Βουλή.

Τέλος ο βουλευτής σημείωσε ότι η νέα προοδευτική διακυβέρνηση θα έχει ως άμεση προτεραιότητα την επούλωση των βαθιών πληγών που αφήνουν οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης. Ενώ τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξει μια ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία από τη Ροδόπη στα  κέντρα λήψης των αποφάσεων.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.