Σπιρτζης: Προταση για κοινο ψηφοδελτιο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογες

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε το χθεσινό αποτέλεσμα ως «το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας προοδευτικής κατεύθυνσης»

Να ξεκινήσουν διάλογο και συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ακόμη για κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές», ήταν το μήνυμα που έστειλε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Χρήστος Σπίρτζης, στον απόηχο του αποτελέσματος του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε το χθεσινό αποτέλεσμα ως «το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας προοδευτικής κατεύθυνσης».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ –και εδώ έχει μεγάλες ευθύνες η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ– προχωρούσαν σε μια συνεργασία από τον α’ γύρο των εκλογών, τα αποτελέσματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά».

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι «αν δεν σταματήσει η λογική μιας στενόμυαλης τακτικής από τα δύο κόμματα, θα συνεχιστεί η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας». «Αν υπάρχει η πολιτική συμφωνία και η διάθεση μπορούν να συμφωνηθούν πολλά πράγματα. Το πρόβλημα δεν είναι ποιος θα ηγηθεί», σχολίασε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ.

«Ανδρουλάκης, Κασσελάκης και γενικότερα οι ηγετικές ομάδες των κομμάτων πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στο βαρύ φορτίο», συμπλήρωσε ο κ. Σπίρτζης εξηγώντας ότι «δεν μπορεί και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να αναλώνονται στο ποιος θα απορροφήσει τον άλλον, αφήνοντας τη συντηρητική παράταξη να αλωνίζει. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να έχουμε μικροπολιτικές πρακτικές».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπίρτζης είχε εκφράσει παρόμοια θέση περί «ενοποίησης» των δύο κομμάτων και πριν από τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, προκαλώντας αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.