Σκοτωθηκε απο ελευθερο σκοπευτη κορυφαιος στρατηγος του Πουτιν

Ο Αντρέι Σουχοβέτσκι έπεσε νεκρός στις μάχες στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ

Νεκρός έπεσε τις προηγούμενες ημέρες ένας από τους κορυφαίους στρατηγούς του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος συμμετείχε στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» κατά της Ουκρανίας, καθώς φέρεται να πυροβολήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή.

Συγκεκριμένα, ο υποστράτηγος Αντρέι Σουχοβέτσκι, επικεφαλής της 7ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας της Ρωσίας έχασε τη ζωή του, στις μάχες κοντά στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο. 

Ουκρανοί στρατιώτες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια αεροπορική επίθεση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων Spetsnaz και η απώλεια του Σουχοβέτσκι θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι ρωσικές δυνάμεις απέτυχαν να καταλάβουν το αεροδρόμιο καθώς και γιατί η εισβολή στο Κίεβο επιβραδύνθηκε.

Ο Σουχοβέτσκι είναι ο κορυφαίος αξιωματικός που σκοτώθηκε στην Ουκρανία, από την ημέρα που ο Πούτιν εξαπέλυσε την επίθεσή του, στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι «ένας στρατηγός πέθανε», καθώς το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πριν δυο ημέρες πως 498 Ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις και περισσότεροι από 1.500 τραυματίστηκαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.