Σκληρη κριτικη προς τον Οντερ Μουμιν απο το τοπικο ΚΚΕ

Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, Γραμματέας ΤΕ Ροδόπης: «Από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε τη στάση του Δημάρχου Ιάσμου, που το τελευταίο διάστημα στοχοποιεί δημοτικούς υπαλλήλους, κρύβοντας κάτω από το χαλί τους λόγους που υπολειτουργεί ο Δήμος Ιάσμου, αλλά και όλοι οι Δήμοι»

Προσπάθεια απόκρυψης της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των Δήμων, που μέσω του νομοθετικού πλαισίου γίνονται το μακρύ χέρι του κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης, βλέπει ο κ. Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, μέλος του γραφείου της επιτροπής ΑΜΘ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΤΕ Ροδόπης ΚΚΕ, στην αντιπαράθεση του Δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν με τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Άλλωστε κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ βρέθηκε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ιάσμου, ώστε να απαιτήσει να σταματήσει άμεσα η άδικη δίωξη συνδικαλιστών και να εκφράσει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους προσαχθέντες.

«Από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε τη στάση του Δημάρχου Ιάσμου, που το τελευταίο διάστημα στοχοποιεί δημοτικούς υπαλλήλους, κρύβοντας κάτω από το χαλί τους λόγους που υπολειτουργεί ο Δήμος Ιάσμου, αλλά και όλοι οι Δήμοι» ανέφερε. Αυτοί οι λόγοι είναι η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των Δήμων, όπως έχει τονίσει και το ΚΚΕ με επερώτησή του στη Βουλή για το Δήμο Κομοτηνής, που οδηγούν και στην υπερφορολόγηση των πολιτών.

Για αυτό και το ΚΚΕ, τόνισε, τάσσεται ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας κοινωνικού αυτοματισμού απέναντι στους εργαζόμενους από τον κ. Μουμίν, που κατηγορούνται ότι δεν κάνουν την δουλειά τους, την ώρα που λόγω των ελλείψεων, οι υπηρεσίες του Δήμου Ιάσμου και όλων των Δήμων της Ροδόπης στέκονται όρθιοι λόγω της δουλειάς και της αυτοθυσίας των εργαζομένων.

Για αυτό δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσουν να εναντιώνονται τόσο σε αυτή, όσο και σε οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας αυτού του κλίματος απέναντι στους εργαζόμενους, καθώς και στην προσπάθεια να ποδοπατηθούν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, με τις διοικήσεις να αξιοποιούν για αυτό το σκοπό και το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Για αυτό και κάλεσε τους Δημότες του Ιάσμου και όλων των Δήμων να παλέψουν και για διοικήσεις που θα διεκδικούν χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και τους εργαζόμενους να μπουν μπροστά στον αγώνα για να καλύπτονται οι ανάγκες των δημοτών συνολικά αλλά και των ίδιων.

«Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσει ούτε στους Δήμους, ούτε στους μονοπωλιακούς ομίλους και τα εργοστάσια» ανέφερε, καλώντας τους εργαζόμενους να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν, να συσπειρωθούν μέσα από το σωματείο τους, και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενόψει της απεργιακής μάχης στις 9 Νοεμβρίου, ημέρα της Πανελλαδικής Απεργίας, διεκδικώντας την κάλυψη των δίκαιων αιτημάτων τους, από τα καθημερινά αιτήματα εντός της εργασίας, αλλά και μέτρα για την επιβίωση από την ακρίβεια που χτυπά κάθε λαϊκή οικογένεια.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, και σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ ήταν είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.