Σκληρη κριτικη απο το Οραμα Αναγεννησης για το Φεστιβαλ Ειρηνης

Αποκαλεί τον δήμαρχο «ακραίο εθνικιστή» και αφήνει αιχμές για αδιαφάνεια

Αιχμές περί αδιαφάνειας αλλά και οικονομικών αυθαιρεσιών αφήνει σε ανακοίνωσή του το Όραμα Αναγέννησης, επανερχόμενο στο θέμα της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ειρήνης από το δήμο Ιάσμου.  

«Πώς είναι δυνατό το καλλιτεχνικό μέρος ενός φεστιβάλ να κοστίζει 17.000 ευρώ και το «τεχνικό» μέρος 34.000ευρώ;» διερωτάται η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και εξηγεί «με έναν τρόπο απλό: πληρώνοντας απίθανα έξοδα, όπως «τη διενέργεια της εργασίας διοικητική οργάνωση και απολογισμός της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ιάσμου προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου» ποσού 2.170 ευρώ και «την εργασία υποστήριξης της διοργάνωσης και εκτέλεσης παραγωγής του 1ου Φεστιβάλ Ειρήνης Δήμου Ιάσμου» ποσού 2.970 ευρώ!».

Παράλληλα συμπληρώνει πως «υπάρχει και κάτι ακόμη πιο ωραίο: Στην ίδια ανάδοχο (του απολογισμού και της εκτέλεσης…) είχαν δώσει τον περασμένο Απρίλιο άλλα 2.480 ευρώ για να ετοιμάσει την «πρόταση» προς το Υπουργείο Πολιτισμού!».

Σύμφωνα με το Όραμα Αναγέννησης «έτσι η ίδια “σύμβουλος”, έλαβε 2.480 ευρώ για την ετοιμασία της πρότασης στο ΥΠΠΟ, και αναμένεται να λάβει 2.970 ευρώ για την βοήθεια στην εκτέλεσή της και άλλες 2.170 ευρώ για την σύνταξη της απολογιστικής έκθεσης… Σύνολο 7.520 ευρώ ενώ η ενίσχυση του ΥΠΠΟ ήταν 6.500 ευρώ! Για να πάρουμε 6.500 δηλαδή πληρώσαμε 7.500! Κάπως έτσι ο προϋπολογισμός του… πανηγυριού έφτασε τα 51.500 ευρώ. Και συνεχίζει…».

«Και κάπως έτσι, ούτε προτάσεις, ούτε προϋπολογισμοί, κλπ δεν έφτασαν ποτέ στα συλλογικά όργανα του Δήμου… Κι αν δεν ήταν οι υποχρεωτικές αναρτήσεις στο πρόγραμμα «Διαύγεια», ακόμη θα ψάχναμε να βρούμε πόσα ξοδεύει και πού ένας ακραίος εθνικιστής για να αγοράσει με τα λεφτά του Δήμου Ιάσμου το προφίλ του οπαδού της… Ειρήνης» τονίζει η παράταξη κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.