Site για καταγγελιες περιστατικων βιας μεταξυ ανηλικων δημιουργει η ΕΛΑΣ

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Όπως έχουμε το panic button στην υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας, ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο να υπάρχει μια εφαρμογή»

Στο ζήτημα της βίας μεταξύ ανηλίκων αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ο υπουργός αναγνώρισε πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται πάρα πολύ γρήγορα και επεσήμανε πως το ζήτημα θέλει πολύ ιδιαίτερη μεταχείριση.

Παράλληλα σημείωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργείται ένα site στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι γονείς και οι ανήλικοι για καταγγελίες, παράπονα και μια γραμμή τηλεφωνική, πενταψήφια, για να μπορεί ο καθένας αμέσως να καταγγέλλει στο Ανηλίκων ένα περιστατικό ούτως ώστε να υπάρχει μια άμεση παρέμβαση. «Όπως έχουμε το panic button στην υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας, ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο να υπάρχει μια εφαρμογή, ένα application το οποίο θα ειδοποιεί την αστυνομία ότι κάτι τρέχει κάπου. Μαζί βέβαια με τη συνεργασία και άλλων κοινωνικών φορέων και άλλων κυβερνητικών οργανισμών» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της οπαδικής βίας υπογραμμίζοντας πως «θα κάνουμε την δουλειά μας» και συνέχισε λέγοντας ότι «υπόσχομαι εδώ ενώπιον σας ότι θα καταβάλω μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε όλα αυτά τα εγκληματικά στοιχεία να συλληφθούν και τα οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη και να τελειώνουμε, γιατί είναι οργανωμένο έγκλημα», ωστόσο επισήμανε ότι θα πρέπει όλοι να κάνουν την δουλειά τους.

«Να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε όλοι στα γήπεδα που ανοίγουν 12 Φεβρουαρίου και να τελειώνουμε με όλους αυτούς» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Έτσι θα αναγκάσουμε και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, τους υπεύθυνους, οι οποίοι δεν έχουν λόγους να έχουν γήπεδα τα οποία καίγονται ή δεν έχουν λόγους να έχουν γήπεδα τα οποία δημιουργούν προβλήματα γιατί κι αυτοί εισπράττουν από έναν καλό αγώνα, μια συνεργασία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.