Σφοδρη κριτικη Σπανου για την «εκκωφαντικη απουσια» της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης

«Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ο καθένας από μας και γενικότερα σαν τοπικό όργανο, με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε, αφού δε μπορούμε να ‘μαστε όλοι μαζί»

Παρέμβαση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έκανε χθες με γραπτό του μήνυμα ο Αλέξανδρος Σπανός, μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης αφήνοντας σαφείς αιχμές «για την εκκωφαντική απουσία του οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ  σε νομαρχιακό επίπεδο» και τονίζοντας την ανάγκη ο «καθένας να αναλάβει ξεκάθαρα τις ευθύνες και τις επιλογές που του αναλογούν». Παράλληλα ο κ. Σπανός στρέφει τα βέλη του και προς το εσωτερικό του κόμματός του, σε κεντρικό επίπεδο, κατακρίνοντας τη στάση των βουλευτών την αριστερής πλατφόρμας κάνοντας λόγο για ύποπτες πολιτικές κινήσεις.

Αναλυτικά η παρέμβαση του Αλέξανδρου Σπανού έχει ως εξής:

«Παίρνοντας αφορμή από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και από τη δυστοκία; την ολιγωρία; την έλλειψη πρωτοβουλίας; και εν κατακλείδι την εκκωφαντική απουσία αν θέλετε, του οργάνου μας σε νομαρχιακό επίπεδο, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τη θέση μου δημόσια και όχι ετεροχρονικά.
 
Σύντροφοι, συντρόφισσες, εν έτει 2015 βιώνουμε ένα σύγχρονο πραξικόπημα σε δύο πράξεις, που έχει να κάνει με την ανατροπή της νωπής εκφρασμένης βούλησης του ελληνικού λαού, του οποίου τη θέση πλέον υπονομεύει τόσο το νεοφιλελεύθερο και δολοφονικό μπλοκ Σόιμπλε, όσο και οι εθελόδουλες ντόπιες πολιτικές δυνάμεις, με αρωγό δυστυχώς κομμάτι από την αριστερά (αριστερή πλατφόρμα), η οποία αν παρέδιδε τις βουλευτικές της έδρες πιστή στις αυτονόητες ιδεολογικές κόκκινες γραμμές της θα της βγάζαμε σύσσωμοι όλοι το καπέλο. Δεν το πράττει όμως, με έναν ιδιαίτερα ύποπτο τρόπο. Γιατί; Γιατί αυτό δυστυχώς διακυβεύεται σήμερα η πολιτική και ηθική αποφλοίωση της αριστεράς, μια πιθανή απώλεια της δεδηλωμένης θα ήταν μοιραία για μας και θα μας οδηγούσε αυτόματα σε μια ανάμεικτη κυβέρνηση ειδικού σκοπού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (καταστροφικές συνέπειες για τα ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα).

Θεωρώ λοιπόν ότι οφείλουμε τη δημόσια στήριξη τόσο ως μέλη, όσο και ως νομαρχία, απέναντι σ’ αυτό το παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης, που δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα, που μαζί με το ανάστημά του, όρθωσε και το ανάστημα ενός ολόκληρου λαού, και πρέπει το επόμενο διάστημα να αποτυπώσει ανάγλυφα και αντισταθμιστικά απέναντι σ’ αυτό το βαρύ φορτίο συγκρούοντας με το πλοκάμια της διαφθοράς, της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής, ανατρέποντας τις κοινωνικές ανισότητες.

Έτσι λοιπόν, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ο καθένας από μας και γενικότερα σαν τοπικό όργανο, αυτές τις κρίσιμες ώρες με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε, αφού δε μπορούμε να ‘μαστε όλοι μαζί. Ρεβανσισμοί, μικροπολιτικές και οπορτουνισμοί πρέπει να περισσεύουν αυτές τις κρίσιμες ώρες. Ο καθένας ας αναλάβει ξεκάθαρα τις ευθύνες και τις επιλογές που του αναλογούν σήμερα. Συνεπώς, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να απολαύσει τη στήριξη όλων μας γιατί αποτελεί την κοινωνική εγγύηση απέναντι σε όλα τα άνομα συμφέροντα που καραδοκούν και περιμένουν ως τροφή τις τύχες όλων των κοινωνικά ασθενών τάξεων (απολύσεις, πλειστηριασμοί εργοδοτικής ασυδοσίας)».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.