Σφοδρη αντιπαραθεση για τις εκδηλωσεις της ΠΕ Ροδοπης

Ν. Τσαλικίδης και Χ. Χατζηπέμου «διασταύρωσαν» τα ξίφη τους με αφορμή τα τελευταία Via Egnatia και Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους

Για «φουσκωμένους» προϋπολογισμούς μίλησε ο Χ. Χατζηπέμου, ιστορίες επιστημονικής φαντασίας αντέτεινε ο Αντιπεριφερειάρχης

Ξεπέρασε το πολιτικό επίπεδο, φτάνοντας σε επιθέσεις επί προσωπικού, η αντιπαράθεση μεταξύ του Περιφερειακού Συμβούλου της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Χρήστου Χατζηπέμου και του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη, με αφορμή δύο επερωτήσεις του πρώτου για εκδηλώσεις της ΠΕ Ροδόπης.

Η πρώτη αφορούσε το Φεστιβάλ VIA Egnatia, τον Δεκέμβριο του 2021, και η δεύτερη το Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους, το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Ο κ. Χατζηπέμου αναρωτήθηκε, και για τις δύο εκδηλώσεις, «πού πηγαίνουν τα παραπανίσια χρήματα, και γιατί δεν υπάρχει σύνεση στη δαπάνη αυτών των πραγμάτων» με τον Αντιπεριφερειάρχη να τον κατηγορεί για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Πού πήγαν τα λεφτά

Για το διήμερο εκδηλώσεων υπό τον τίτλο  «6ο Περιφερειακό Φεστιβάλ VIA EGNATIA», ο κ. Χατζηπέμου έκανε λόγο για «αδιανόητα και αναιτιολόγητα τεράστια ποσά», για «αμφίβολης ποιότητας αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις», που διοργανώθηκε με εταιρεία με την οποία ο κ. Τσαλικίδης έχει συνεργαστεί στο παρελθόν για εκδηλώσεις.

Με τους πιο επιεικείς υπολογισμούς, σημείωσε, θεωρεί ότι πρόκειται για ένα διήμερο του οποίου όλο το στήσιμο δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει σε επίπεδο κόστους τα 4.000 με 5.000 ευρώ. Όμως στην Περιφέρειά κόστισε συνολικά 19.700 ευρώ, με τον κ. Χατζηπέμου να κάνει λόγο για εξωπραγματικά ποσά.

«Όλα αυτά συνθέτουν ένα πλαίσιο που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επέλεξε να ακολουθηθεί από τον κ. Τσαλικίδη, σε μια δική του αγαστή συνεργασία με εταιρεία της Αλεξανδρούπολης» σημείωσε ο κ. Χατζηπέμου. «Πού πηγαίνουν τα παραπανίσια χρήματα» αναρωτήθηκε, περνώντας και στο Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους, όπου θεωρεί πως «φουσκώθηκαν» δράσεις που προγραμματίστηκαν, και στην πραγματικότητα οι δράσεις δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, ή όταν πραγματοποιήθηκαν δεν δικαιολογούσαν το κόστος τους.

«Αυτά τα χρήματα πού πηγαίνουν; Δεν θα μπορούσαμε να οργανώσουμε εκδηλώσεις που θα συμβάλλουν στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος, και την προβολή της περιφέρειας και του τόπου;» αναρωτήθηκε.

Ιστορίες επιστημονικής φαντασίας

Απαντώντας ο κ. Τσαλικίδης σημείωσε πως ο κ. Χατζηπέμου είναι ικανότατος να γράψει σενάρια επιστημονικής φαντασίας, για δύο εκδηλώσεις στις οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας όποιος συμμετείχε τους ζήτησε να ξαναγίνουν.

«Επανέρχεστε για το ίδιο θέμα με μεγαλύτερη εμπάθεια και ζήλο, δεν καταλαβαίνω το λόγο» σημείωσε, μιλώντας για μεγάλο όγκο παραδοτέων, επάνω στα οποία έγινε επιλεκτική κριτική.

Για το Via Egnatia μίλησε για διαγωνιστική διαδικασία σε όλες τις εκδηλώσεις, άσχετα αν υπήρχε μόνο μία τελική προσφορά, ενώ χαρακτήρισε τα κόστη σε κανονικά επίπεδα. Επιπλέον για τον αγώνα δρόμου επεσήμανε πως διεξήχθη με 238 δρομείς, ενώ και η κάλυψη έγινε κανονικά.

Όσο για το Φεστιβάλ Θρακικού πελάγους, χαρακτήρισε όλη την αναφορά του κ. Χατζηπέμου «γεμάτη από αισχρά ψεύδη, ανακρίβειες, επιλεκτική κριτική και συκοφαντίες» εκφράζοντας τη λύπη του τόσο για τα γραφόμενα, όσο και το ύφος τους.

Σημείωσε δε πως οι εκδηλώσεις αυτές έδωσαν προστιθέμενη αξία στις περιοχές τους. Όσο για την σχέση με συγκεκριμένο ανάδοχο, έχει δώσει πάγια εντολή να αναρτώνται οι διαγωνισμοί, ώστε να υπάρχει δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να δώσει προσφορά. «Κάποτε είχαμε κάνει μαζί μια εκδήλωση, δεν θα σχολιάσω πως χειριστήκατε τότε κάποια οικονομικά θέματα, αλλά σίγουρα η πρόταση που κάνατε εσείς, 4-5 χιλιάδες, σήμερα για τα φεστιβάλ που κάναμε με ποικίλα αντικείμενα, δεν ήταν τότε η ίδια» κατέληξε.

Αντεγκλήσεις και αλληλοκατηγορίες

Στη συνέχεια η συνεδρίαση κατέληξε σε αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών, με τον Προεδρεύοντα κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ μάταια να προσπαθεί να τους επαναφέρει στην τάξη, με εγκλήσεις εκατέρωθεν.

Ο κ. Χατζηπέμου επανέλαβε τις αιτιάσεις του, μιλώντας για «αρπαχτές» με υπερκοστολογημένες δράσεις που σε κάποιες περιπτώσεις είχαν και κομματικό πρόσημο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.