Σφοδρη αντιδραση ΚΕΔΕ για το κλεισιμο υποκαταστηματων τραπεζων σε πολλους δημους

Η αυτοδιοίκηση ζητά από το υπουργείο οικονομικών να εξασφαλίσει με νομοθετική ρύθμιση εφόσον αυτό απαιτηθεί, την λειτουργία ενός τουλάχιστον τραπεζικού καταστήματος στα όρια του κάθε δήμου της χώρας

Τα έντονη αγανάκτηση των δημάρχων πολλών δήμων της χώρας έχει προκαλέσει το κλείσιμο δεκάδων υποκαταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς, καθώς χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες, κυρίως απομακρυσμένων περιοχών, αδυνατούν να εξυπηρετηθούν και αναγκάζονται να μετακινηθούν χιλιόμετρα μακριά.

Το θέμα άνοιξε και σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), όπου πολλοί αιρετοί μετέφεραν την αγανάκτηση των πολιτών των τοπικών τους κοινωνιών, οδηγώντας τον πρόεδρος του οργάνου Δημήτρη Παπαστεργίου να στείλει κατεπείγουσα επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα παρουσιάζοντας τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σε δήμους λόγω της αναστολής λειτουργίας καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς.

Η ίδια επιστολή κοινοποιήθηκε καιι προς τους κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα – Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και Γιώργο Χατζηνικολάου – Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν στο κλείσιμο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και άλλων τραπεζών στο πρόσφατο παρελθόν με αποτέλεσμα χιλιάδες επαγγελματίες αλλά και απλοί πολίτες να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν. Οι αποφάσεις των τραπεζών δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπόψη τους τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στην εξυπηρέτηση του πληθυσμού ειδικά σε περιφερειακές και αγροτικές περιοχές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θεωρεί ότι τέτοιου είδους αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με κριτήριο όχι μόνον την ενίσχυση της κερδοφορίας των τραπεζών, που είναι θεμιτή, αλλά πρωτίστως με βάση τις ανάγκες της χώρας μας για την επίτευξη βιώσιμης και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.

Εξάλλου στην επιστολή τονίζεται ότι το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να εξασφαλίσει ακόμη και με νομοθετική ρύθμιση εφόσον αυτό απαιτηθεί, την λειτουργία ενός τουλάχιστον τραπεζικού καταστήματος στα όρια του κάθε Δήμου της χώρας, ως η ελάχιστη συνεισφορά των τραπεζών, στην καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν εκατομμύρια επαγγελματίες, τοπικές επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή της χώρας.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή ΕΔΩ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.