Σερκει Λαβροφ: «Το Κιεβο ανεβαλε για αλλη μια φορα τις συνομιλιες»

Ξανά στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

«Η ουκρανική ομάδα πάλι βρήκε κάποιους λόγους για να αναβάλει τις συνομιλίες, μάλλον πήρε πάλι γραμμή από Ουάσιγκτον, ανέφερε ο Λαβρόφ σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης. Ο πολυαναμενόμενος δεύτερος γύρος συνομιλιών επρόκειτο σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες να πραγματοποιηθούν το βράδυ της Τετάρτης. Όταν αυτό δεν συνέβη, η αμέσως επόμενη πληροφορία ήταν ότι θα ξεκινούσαν την Πέμπτη το πρωί.

Η δήλωση του Λαβρόφ, δείχνει αυτό που έχουν επισημάνει αρκετοί αναλυτές. Ότι οι διαπραγματεύσεις κρέμονται διαρκώς από μία κλωστή καθώς η ρωσική επίθεση έχει κλιμακωθεί και δεν έχει υπάρξει κάποιο δείγμα κατάπαυσης του πυρός.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ επανέλαβε πως η «ρωσική επιχείρηση» -όπως αποκαλούν οι Ρώσοι την εισβολή στην Ουκρανία- έπρεπε να γίνει ώστε «να θέσουμε τέρμα σε οποιονδήποτε πόλεμο θα ξεκινούσε από το έδαφος της Ουκρανίας».

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε πως «δεν θα επιστρέψουμε να υπάρχει μία ουκρανική απειλή από την Ουκρανία, ενώ υπάρχει και η αχαλίνωτη επιθυμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».

«Δεν πρόκειται μόνο για την κατάσταση στην Ουκρανία, δεν πρόκειται μόνο για τους στόχους αποστρατικοποίησης και αποναζιστικοποίησης. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η Δύση δεν αντιδρά στις ξεκάθαρες προτάσεις μας που. Καμία χώρα δεν μπορεί να ενισχύει την ασφάλεια της χώρας σε βάρος άλλων χωρών», επανέλαβε ο Λαβρόφ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.