Σειρα επισκεψεων του Κωστα Κατσιμιγα στην Ξανθη

Αφουγκράστηκε τα προβλήματα και άκουσε προτάσεις

Διαδοχικές επισκέψεις στη ΔΟΥ Ξάνθης, στη Δημοτική Αγορά της πόλης, στο Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία (πρώην Ψυχολογικό Κέντρο) και στην Περιφερειακή Μονάδα του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης, 16 Απριλίου, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Κατσιμίγας, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Ξάνθης Γιώργο Καλιαμπάκα, Γιώργο Καρακασίδη, Βαλεντίνα Μπεζιάτ, Αλέβ Μποζατζή και Κώστα Παμπουκίδη.
 
Κατά την επίσκεψη στα γραφεία της ΔΟΥ, ο επικεφαλής και τα μέλη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς για τα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας της Υπηρεσίας με τον Διευθυντή της, Χρήστο Κετύπη. 

Ξενάγηση στο Παράρτημα ΑμεΑ 

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψη στο Παράρτημα ΑμεΑ Ξάνθης, που αποτελεί μια από τις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, η οποία σήμερα προσφέρει κοινωνική αγωγή, εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση σε 46 άτομα με νοητική υστέρηση, ενώ λειτουργεί και ως οικοτροφείο για 12 άτομα που προέρχονται από απομακρυσμένα χωριά της Ξάνθης και γειτονικών περιοχών.
 
Ο κ. Κατσιμίγας και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ξεναγήθηκαν στις αίθουσες και στα εργαστήρια του Παραρτήματος, γνώρισαν τους εκπαιδευόμενους και συνομίλησαν μαζί τους και με το προσωπικό, ενώ ενημερώθηκαν πληρέστατα για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη δομή, από τη Διευθύντρια του Παραρτήματος, Μαρία Τέη, και από τον Αντιπρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, Γιώργο Χατζηθεοδώρου.
 
Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα στελέχωσης της δομής, όπου διαπιστώθηκε μια σημαντική πρόοδος τα τελευταία χρόνια, αλλά και το κρίσιμο ζήτημα της πρόσβασης των εκπαιδευόμενων στην αγορά εργασίας, για την οποία δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές δυσχέρειες. Αναζητήθηκαν πεδία συνεργασιών και αντηλλάγησαν απόψεις για τις δυνατότητες συνδρομής της Περιφέρειας στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Παράρτημα, ενώ δέσμευση του επικεφαλής και των μελών της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας ήταν να σταθούν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών, των δράσεων και των εγκαταστάσεών του. 

Τα προβλήματα του ΙΓΜΕ και τα αναχώματα του Έβρου 

Στα γραφεία του ΙΓΜΕ πραγματοποιήθηκε μια γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση με τον Προϊστάμενο, Δημήτρης Εξιόγλου, και στελέχη της μονάδας. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φορέας, με βασικότερο την έλλειψη προσωπικού, όσο και ο καθοριστικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της τοπικής οικονομίας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε η πρόταση που έχει καταθέσει ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης, κ. Κατσιμίγας, για αποκατάσταση των αναχωμάτων του Έβρου, όχι με φερτά υλικά, αλλά με αργιλικό πυρήνα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν στενή συνεργασία για όλα τα θέματα, με πρώτιστο την καταγραφή των αποθεμάτων αργίλου για τον ανωτέρω σκοπό. 

Συνομιλία με εμπόρους και πολίτες στη Δημοτική Αγορά 

Τέλος, ο επικεφαλής και τα μέλη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας περπάτησαν στη Δημοτική Αγορά, συνομίλησαν με τους εμπόρους των καταστημάτων, αλλά και με πολίτες, και άκουσαν τα προβλήματα και τις αγωνίες τους, τόσο για την εμπορική κίνηση και το οικονομικό περιβάλλον, όσο και για τοπικού χαρακτήρα υποθέσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.