Σειρα επαφων με την ομογενεια εκανε η Αντιπεριφερειαρχης Πολιτισμου

Συναντήσεις με εκπροσώπους των ελληνικών κοινοτήτων σε Παρίσι και Βρυξέλλες

Σειρά επαφών με φορείς της ελληνικής ομογένειας στο εξωτερικό έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Φανή Μπαχαρίδου με στόχο την ενίσχυση των διαπολιτισμικών σχέσεων με τους Έλληνες – και δη τους καταγόμενους από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης- που ζουν εκτός των τειχών.

Η πρώτη σημαντική επαφή έγινε με την ελληνική κοινότητα των Παρισίων, όπου η κ. Μπαχαρίδου παρακολούθησε τα εγκαίνια της έκθεσης παραδοσιακών θρακιώτικων φορεσιών με τον τίτλο «Αργκαβάνι». Η έκθεση εισήγαγε για πρώτη φορά τον ενδυματολογικό πλούτο της Θράκης σε μία ευρωπαϊκή μητρόπολη και αποτέλεσε έμπνευση του Εβρίτη συλλέκτη Δημήτρη Θεοδωρακάκη.

Η έκθεση υποστηρίχθηκε σθεναρά από την ελληνική κοινότητα του Παρισιού, της οποίας προεδρεύει η κ. Σέτα Θεοδωρίδου. Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού είχε συνάντηση εργασίας με την κα Θεοδωρίδου, κατά την οποία συμφωνήθηκε η ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον τομέα του Πολιτισμού μέσα από σειρά δράσεων που ήδη σχεδιάζονται.

Στο ίδιο πλαίσιο δράσης, η κα Μπαχαρίδου επισκέφθηκε και τις Βρυξέλλες, όπου με εφαλτήριο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θράκης Βρυξελλών, πραγματοποίησε επαφές με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας του Βελγίου. Και εκεί, έτυχε θερμής υποδοχής από τους Έλληνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στο Βέλγιο και ως εκ τούτου δρομολογούνται δράσεις ενίσχυσης των πολιτιστικών δεσμών εκατέρωθεν.

«Οι ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού είναι σημαντικές κοιτίδες διάδοσης του πολιτισμού μας. Διαπίστωσα ότι πολλοί Έλληνες που κατάγονται από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ζουν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και αποτελούν πρεσβευτές του τόπου μας και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Σε όλες μου τις επαφές υπογράμμισα τη σημασία των δράσεων τους, ακριβώς επειδή κοινωνού τον πολιτισμό μας σε όλη την Ευρώπη. Για το λόγο αυτό σχεδιάζουμε σημαντικές δράσεις ενίσχυσης αυτών των δεσμών, ενώ είχα τη χαρά και την τιμή, την προσπάθεια αυτή να επικυρώνουν με τα λόγια, αλλά και τη συμμετοχή μας εκπρόσωποι των διπλωματικών αρχών της χώρας μας στη Γαλλία και το Βέλγιο. Η προσπάθεια συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς», δήλωσε σχετικά η κ. Μπαχαρίδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.