Σε τι κατασταση βρισκεται το οδικο δικτυο στην ορεινη Ροδοπη;

Δύο εντελώς διαφορετικές εικόνες από αντιπολίτευση και διοίκηση της περιφέρειας

Εντελώς διαφορετική εικόνα για την κατάσταση  του δικτύου της Περιφέρειας ΑΜΘ παρουσίασαν Διοίκηση και Αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη συζήτηση επερώτησης για το θέμα.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Αναγέννησης κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ σημείωσε πως σε πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου της παράταξης στον ορεινό όγκο της Ροδόπης, ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλες ελλείψεις προσβασιμότητας στο οδικό δίκτυο, το οποίο είναι εν πολλοίς κατεστραμμένο και η χρήση του επικίνδυνη σε πολλά σημεία, καθώς ο κίνδυνος ατυχήματος είναι πάρα πολύ υψηλός, ενώ οι κάτοικοι των ορεινών οικισμών στερούνται πρόσβασης σε βασικές υποδομές  καθώς η συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο και οι ανάγκες τους καλύπτονται με αδόκιμους τρόπους.

Η κατάσταση, τόνισε, είναι ντροπή εν έτει 2022, για αυτό και ζήτησε να μάθει τις ενέργειες της διοίκησης για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, αν είναι ικανοποιημένοι από τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα, και ποιος είναι ο προγραμματισμός για το μέλλον.

Ν. Τσαλικίδης: Όψιμο το ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης

Απαντώντας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Τσαλικίδης μίλησε για «όψιμο ενδιαφέρον» της παράταξης, και για σύγχυση μεταξύ του επαρχιακού δικτύου, του Δημοτικού Δικτύου και του Δασικού δικτύου και τις αρμοδιότητες σε αυτό.

Διαβεβαίωσε δε πως το ενδιαφέρον της διοίκησης για την κατάσταση των υποδομών στην ορεινή Ροδόπη είναι συνεχές, και έχουν επιληφθεί για οτιδήποτε έχει αναφερθεί για αυτόν.

Περιέγραψε δε για συνολική μέριμνα του οδικού δικτύου και πρόσφατες ασφαλτοστρώσεις σε πολλούς από τους 6 οδικούς άξονες της ορεινής Ροδόπης που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Σημείωσε δε, όσο αφορά την πρόσβαση στο διαδίκτυο, πως πρόβλημα υπήρχε σε δύο οικισμούς, τη Σαρακηνή και το Κίζαρι, όπου με την συμβολή  του Περιφερειακού Συμβούλου Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά έχει λυθεί.

Ι. Χατζηγκενέ: «Σας έχει τυφλώσει ο μεγάλος εγωισμός σας»

Σκληρή ήταν η απάντηση του κ. Χατζηγκενέ, ο οποίος τόνισε πως «σας έχει τυφλώσει ο μεγάλος εγωισμός σας, ως μεγάλοι εραστές εσείς και ο περιφερειάρχης δεν βλέπετε τίποτα άλλο παρά να κάθεστε σε αυτή τη θέση που έχετε ερωτευτεί» σημείωσε, τονίζοντας πως είδαν μεσαιωνικές καταστάσεις, δρόμους χωρίς προστατευτικές μπάρες, και ένα οδικό δίκτυο σε άσχημη κατάσταση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.