Σε Θρυλοριο και Ασκητες η Προεδρος της Δημοκρατιας

Το πρόγραμμα της Κ. Σακελλαροπούλου στη Ροδόπη

Στη Θράκη θα κάνει Πάσχα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα θα περιοδεύσει στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

Στην τετραήμερη περιοδεία της θα επισκεφθεί στρατιωτικές μονάδες, χωριά, στα οποία εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από τα παράλια της Μικράς Ασίας, καθώς φέτος είναι η επέτειος των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα παρακολουθήσει τις Ακολουθίες των Αγίων Παθών, της Αποκαθήλωσης και του Επιταφίου και τα τοπικά έθιμα. Επίσης, θα επισκεφθεί Μουσεία, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, Μονάδα Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων, σχολείο και στις πλατείες των χωριών θα έχει συναντήσεις με κατοίκους.

Συγκεκριμένα η κ. Σακελλαροπούλου ξεκίνησε τη Μεγάλη Πέμπτη την περιοδεία της από τον Έβρο. Θα ακολουθήσουν οι νομοί Ροδόπης και Ξάνθης.

Στη Ροδόπη, η κ. Σακελλαροπούλου θα βρεθεί τη Μεγάλη Παρασκευή. Το μεσημέρι θα μεταβεί στο Θρυλόριο και τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου θα την υποδεχτούν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης. Ακολούθως στην πλατεία του χωριού θα ενημερωθεί από την Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου, κ. Χρύσα Μαυρίδοιυ για την ιστορία του οικισμού.

Το απόγευμα, στις 19.30 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο χωριό Ασκητές. Εκεί θα την υποδεχθεί ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος. Η κ. Σακελλαροπούλου θα συμμετέχει στην ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην Αναστάσιμη Λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Του Θεού Σοφίας στην Ξάνθη.

Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα θα ανταλλάξει ευχές με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες στην έδρα της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στο Πετροχώρι της Ξάνθης, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον τόπο καταγωγής της, τη Σταυρούπολη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.