Σε «ρυθμους» συνεδριου το κομμα της Νεας Δημοκρατιας

Έλενα Σώκου: «Η ΝΔ, είναι ένα κόμμα που μεταβάλλεται, ακούει και αντιλαμβάνεται γιατί προέρχεται από την ίδια την κοινωνία»

Mε την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινά σήμερα, Παρασκευή 6 Μαΐου το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με κεντρικό σύνθημα τη φράση «δίπλα σε κάθε πολίτη».

Η ομιλία του Πρωθυπουργού αναμένεται να σημάνει την επίσημη έναρξη των εργασιών της τριήμερης διοργάνωσης που φιλοδοξεί να «απαντήσει» σε καίρια ζητήματα της ελληνικής, και όχι μόνο, πραγματικότητας αλλά και να καθορίσει τις πολιτικές ισορροπίες εντός και εκτός κόμματος που θα δείξουν και τον χρόνο κατά τον οποίο θα στηθούν οι επόμενες κάλπες.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του εθνικού σχεδίου για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις τεράστιες ανατιμήσεις στο κόστος της ενέργειας ο Πρωθυπουργός αναμένεται να προσπαθήσει τόσο να «απαντήσει» στην δυσαρέσκεια των πολιτών με μία λογική που θα βασίζεται στα δεδομένα της εποχής μετά την πανδημία και στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις και συνολικά στο αρνητικό διεθνές περιβάλλον, όσο και να στείλει, κυρίως εντός της γαλάζιας παράταξης, το μήνυμα βέβαιης νίκης στις επόμενες εκλογές.

Το συνέδριο θα έχει πολλά πράγματα να πει

Όπως επεσήμανε άλλωστε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» το πρωί της Πέμπτης η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ για τα περιφερειακά μέσα κ. Έλενα Σώκου «το συνέδριο είναι εκλογοαπολογιστικό. Θα υπάρχει δηλαδή ένας απολογισμός της μέχρι πρότινος διαδρομής και θα παρουσιαστεί το κυβερνητικό έργο το οποίο θα κληθούν όλα τα στελέχη να το αξιολογήσουν. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εκλογές ανάδειξης των νέων μελών της Πολιτικής Επιτροπής». Η ίδια εκτίμησε πως θα είναι ένα συνέδριο το οποίο θα έχει παλμό, ζωηράδα και κυρίως θα έχει πολλά πράγματα να πει καθώς «γίνεται μετά από μια περίοδο που λόγω κορωνοϊού και υγειονομικής κρίσης έχουμε πάρα πολύ καιρό να τα πούμε όλοι μεταξύ μας. Γιατί μπορεί η ΝΔ να έκανε πολλές δράσεις βέβαια μέσω της τεχνολογίας αλλά είναι διαφορετικό να υπάρχει η ζύμωση όλων των ανθρώπων απ όλη την Ελλάδα. Το θεωρούμε γιορτή της δημοκρατίας. Μιλούμε άλλωστε για το μεγαλύτερο δημοκρατικό κόμμα, το κυβερνών κόμμα και ένα ευρωπαϊκό κόμμα που κατά γενική ομολογία έχει τις πιο ουσιαστικές αρχές σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Είμαστε ρεαλιστές, ξέρουμε τι γίνεται στην χώρα»

Η κ. Σώκου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συγκυρία υπό την οποία διεξάγεται το συνέδριο σημειώνοντας πως «παλαιότερα αν έλεγες κάποιον που φαινομενικά μπορεί να ανήκει στον αριστερό χώρο θα σου έλεγε ότι οι δεξιοί δεν θα έδιναν επίδομα, δεν θα κοιτούσαν ποτέ τον εργαζόμενο. Νομίζω ότι μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί ότι όλα αυτά δεν ισχύουν. Είμαστε ρεαλιστές, ξέρουμε τι γίνεται στην χώρα. Υπάρχουν αυξήσεις που γίνονται για τους εργαζόμενους, προσπαθούμε να μειώσουμε την ανεργία. Νομίζω ότι γενικά τα έχουμε πάει καλά. Δεν ευλογούμε τα γένια μας. Χρειαζόμαστε και τον κόσμο στο πλευρό μας και τον κόσμο εκείνον που είτε ψήφισε ΝΔ είτε επιθυμεί να ενταχθεί και να καταθέσει τις ιδέες του και το δικό του στίγμα. Πρέπει να σπάσουμε όλα τα στερεότυπα που υπάρχουν ακόμα και για τον δεξιό χώρο».

«Είναι πολύ σημαντικό η κατάσταση να έρθει στα χέρια της νέας γενιάς»

Προς επίρρωση του ισχυρισμού της η κ. Σώκου έφερε το παράδειγμα του γραμματέα της πολιτικής επιτροπής του κόμματος επισημαίνοντας πως «δεν είναι τυχαίο ότι γραμματέας πολιτικής επιτροπής είναι και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης. Ένας αυτοδημιούργητος πολύ νέος άνθρωπος, ο οποίος προέρχεται από τη δική μας γενιά που δεν περάσαμε λίγα». «Η δική μας γενιά» εξήγησε «έχει περάσει δύσκολα με την οικονομομική και υγειονομική κρίση. Παλεύουμε πάρα πολύ. Η γενιά των 30-40 έχει δει άλλα πράγματα από αυτά που περίμεναν και οι γονείς μας και εμείς να δούμε. Επομένως είναι πολύ σημαντικό η κατάσταση να έρθει στα χέρια μας και αυτή τη στιγμή στη ΝΔ η κατάσταση είναι στα χέρια μας. Αυτή η γενιά είναι στις σωστές θέσεις αυτή τη στιγμή στον χώρο της ΝΔ, ένα κόμμα που μεταβάλλεται, ακούει και αντιλαμβάνεται γιατί προέρχεται από την ίδια την κοινωνία».

Οι εργασίες του συνεδρίου

Οι εργασίες του «γαλάζιου» Συνεδρίου θα λάβουν χώρα στο Metropolitan Expo, τον εκθεσιακό χώρο που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ, πριν την ομιλία του Πρωθυπουργού, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Χαιρετισμό κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου θα απευθύνουν εκπρόσωποι κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, τη δεύτερη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε έξι θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι:

*«Ασφάλεια για όλους»,

*«Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης»,

*«Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη»,

*«Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας»,

*«Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της», και

*«Πολιτικές για τους νέους».

Κατά τη διάρκεια της θεματικής «Πολιτικές για τους νέους» οι νεότεροι βουλευτές του κόμματος θα παρουσιάσουν μια δέσμη προτάσεων που αφορούν τη νέα γενιά.

Επιπλέον, το Σάββατο 7 Μαΐου θα λάβει χώρα η παρουσίαση του project για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του κόμματος.

Την Κυριακή 8 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες του τ. Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, καθώς και του πρώην Προέδρου του κόμματος και πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη και του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πριν τη λήξη των εργασιών, θα απευθύνει ομιλία προς το σώμα των συνέδρων ο Πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.