Σε ουρα αναμονης ακομη οι 241 δικαιουχοι της Ροδοπης του προγραμματος δασωσης γεωργικων γαιων για το ετος 2015

Απάντηση Αποστόλου σε ερώτηση του Ι. Αχμέτ

Παρά το γεγονός ότι σε άλλους νομούς της Ελλάδας έχει διατεθεί συνολικά το ποσό των 720.000 ευρώ ως σήμερα για καταβολές του έτους 2015 του προγράμματος «Δάσωσης Γεωργικών Γαιών», στην Ροδόπη δεν έχει γίνει καμία πληρωμή, καθώς το δαιδαλώδες γραφειοκρατικό σύστημα που έχει στηθεί, επιβραδύνει καταλυτικά τους χρόνους για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.
 
Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου στην από 11 Ιανουαρίου 2018 ερώτηση που είχε καταθέσει για το θέμα ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιλχάν Αχμέτ.
 
Ο βουλευτής Ροδόπης δεν περιορίστηκε όμως στην απάντηση του υπουργού αλλά όπως σημειώνει σε γραπτή του δήλωση «σε επικοινωνία που είχαμε με την αρμόδια διεύθυνση δασών του νομού Ροδόπης, μάς ελέχθη ότι ένας ικανός αριθμός δικαιούχων από τους 241 συνολικά του νομού, θα πρέπει να υποβάλει δήλωση αγροτικού εισοδήματος στον ΟΠΕΚΕΠΕ για το 2015, για να μην διακινδυνεύσει την επιδότηση του προγράμματος.  Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να καθυστερούν οι πληρωμές για το σύνολο των δικαιούχων, δηλαδή και για εκείνους των οποίων τα στοιχεία στο σύστημα έχουν καταχωρηθεί ολοκληρωμένα».
 
«Παρά τα όσα αναφέρονται στην απάντηση του κ. Αποστόλου στην ερώτηση που καταθέσαμε για το θέμα αυτό, δεν μπορούμε να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι η Ροδόπη εμφανίζεται για πολλοστή φορά να υπολείπεται στην διαδικασία πληρωμών ενός προγράμματος σε σχέση με άλλους νομούς της χώρας» καταλήγει η γραπτή δήλωση του  βουλευτή. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.