«Σε οριακη κατασταση βρισκεται το Σισμανογλειο Νοσοκομειο Κομοτηνης»

Ερώτηση από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Ερωτήσεις από όλα σχεδόν τα κοινοβουλευτικά κόμματα έχει λάβει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός σχετικά με την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο Κομοτηνής, ερωτώμενος για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί το υπουργείο ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του Σισμανογλείου. Η πιο πρόσφατη ερώτηση που κατατέθηκε στη βουλή ήλθε από το ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα από τις βουλευτίνες Εύη Χριστοφιλοπούλου και Χαρά Κεφαλίδου. 

Αναλυτικά η ερώτησή τους έχει ως εξής:

«Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου εργαζομένων ήταν κοινή η διαπίστωση των συμμετεχόντων ότι το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής βρίσκεται σε οριακή κατάσταση.
 
Είναι πολύ σοβαρά τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου αλλά και των Κέντρων Υγείας λόγω υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης γεγονός που έχει θορυβήσει έντονα τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής.
 
Προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής και να διασφαλιστεί η υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων είναι απαραίτητη πρωτίστως η κάλυψη των κενών θέσεων γιατρών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού καθώς και η επαρκής χρηματοδότηση.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ: Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προχωρήσετε προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και με τι χρονοδιάγραμμα;»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.