Σε οργανωτικη προεκλογικη ετοιμοτητα η ΔΕΕΠ Ροδοπης

Γιάννης Τζαμπάζης: «Δεν θέλουμε να απευθυνθούμε μόνο σε ανθρώπους του χώρου μας η διαδικασία επιλογής υποψηφίων θα είναι ανοιχτή, έτσι ώστε να βρούμε τους πιο ικανούς»

Σε οργανωτική προεκλογική ετοιμότητα τίθενται οι κατά τόπους οργανώσεις του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, με την ολοκλήρωση του Συνόδου Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ που διοργάνωσε το κυβερνών κόμμα το διήμερο 15-16 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Από τις εργασίες της Συνόδου δεν έλειψε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης κ. Γιάννης Τζαμπάζης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στη συχνότητα του «Ράδιο Παρατηρητής», κάνοντας τον απολογισμό της . Ο κ. Τζαμπάζης έκανε λόγο για κατατοπιστικότατες ομιλίες όλων των υπουργών που πέρασαν από το βήμα της συνόδου και ανέδειξαν το κυβερνητικό έργο, στεκόμενος ιδιαίτερα  στο μήνυμα του πρωθυπουργού πως «ξέρουμε ότι η κοινωνία δοκιμάζεται σήμερα, ξέρουμε ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι χαμηλοί, ξέρουμε ότι υπάρχουν πτυχές της κοινωνικής πολιτικής στις οποίες πρέπει να γίνουν βήματα προόδου, γι’ αυτό πρέπει όλα τα στελέχη και οι πολιτευτές του κόμματος να επικοινωνήσουμε την κατανόηση στα προβλήματα αυτά. Και ποτέ στον λόγο μας να μην υπάρχει η αλαζονεία της επιτυχίας».

«Έχουμε σαν σκοπό να κάνουμε πολύ δυνατά ψηφοδέλτια»

Ο κ. Τζαμπάζης αποκάλυψε επίσης πως κατά τη Σύνοδο συζητήθηκαν διάφορα οργανωτικά θέματα, «γιατί ενόψει εκλογών πρέπει το κόμμα να οργανωθεί ακόμα καλύτερα». «Βάλαμε τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των οργανώσεων, της πολιτικής επιτροπής, των βουλευτών και των υπουργών» ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης και επεσήμανε πως «έχουμε σαν σκοπό να κάνουμε πολύ δυνατά ψηφοδέλτια με βάση την αξιοκρατία, τη συνέπεια και τη σοβαρότητα». Όσο  για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ο ίδιος εξήγησε πως «η διαδικασία θα γίνει μέσα από τις τοπικές οργανώσεις. Δηλαδή τα βιογραφικά θα ‘ρθουν σε εμάς, θα σταλούν στο οργανωτικό και την τελική απόφαση θα την πάρει ο πρωθυπουργός».

«Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα» υπογράμμισε ο κ. Τζαμπάζης «ήταν να μην επιτρέψουμε την φημολογία που συνέβαινε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, ότι κάποιος επικοινωνεί με το κόμμα, έχει πάρει το χρίσμα κτλ».

«Τα ψηφοδέλτια πρέπει να βγουν το αργότερο τέλη Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου»

Ερωτηθείς για τα πρόσωπα στα οποία θα απευθυνθεί το κόμμα της ΝΔ για να καταρτήσει τα ψηφοδέλτιά του ο κ. Τζαμπάζης επεσήμανε πως «δεν θέλουμε να απευθυνθούμε μόνο σε ανθρώπους του χώρου μας» αναγνωρίζοντας πως «υπάρχουν και άνθρωποι από άλλους χώρους που έχουν μια αξιόλογη πορεία στην κοινωνία, είναι σοβαροί, συνεπείς και γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα της κοινωνίας και έχουν δείξει φερέγγυο πρόσωπο. Η διαδικασία λοιπόν είναι ανοιχτή, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βρούμε τους πιο ικανούς».

Μάλιστα ο ίδιος δεν έκρυψε την εκτίμησή του πως «στις εθνικές εκλογές, τα ψηφοδέλτια πρέπει να βγουν το αργότερο τέλη Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου για να μπορούν να κάνουν και την προετοιμασία τους οι υποψήφιοι» ενώ για την τοπική αυτοδιοίκηση που επίσης το 2023 είναι έτος εκλογών  ο κ. Τζαμπάζης είπε πως ειδικά στους δήμους γραμμή του κόμματος είναι να μην δοθούν χρίσματα, ωστόσο «στο νομό Ροδόπης έχω την αίσθηση ότι θα δοθεί χρίσμα γιατί είναι μια περιοχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ΝΔ». Τέλος στην Περιφέρειά μας σημείωσε πως «υπάρχει ήδη το χρίσμα, με τον κ. Χρήστο Μέτιο να διεκδικεί εκ νέου την εκλογή του στη θέση του Περιφερειάρχη και θεωρώ ότι πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά με άνοιγμα σε όλη την κοινωνία».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ μόνο μειώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις των πολιτών προς το κράτος»

Ζητώντας το σχόλιο του προέδρου της ΔΕΕΠ για την ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά ο κ. Τζαμπάζης έκανε λόγο για μια έκτακτη κατάσταση, που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει ξανά η ιστορία του πλανήτη για να εξηγήσει πως «αυτό που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ και το κάνει με τον καλύτερο τρόπο, είναι να αυξήσει το δηλωθέν εισόδημα και να στηρίξει τους οικονομικά ασθενέστερους. Αυτό το έχει πετύχει με φοροαπαλλαγές και με επιδοματική πολιτική, που όμως δεν προέρχεται από το να χρεώνουμε του κράτους, αλλά από ρεκόρ εξαγωγών, ρεκόρ επενδύσεων, ρεκόρ στον τουρισμό. Δηλαδή από αύξηση του ΑΕΠ της χώρας». «Η κυβέρνηση της ΝΔ» συνέχισε «μόνο μειώνει τις οικονομικές υποχρεώσεις των πολιτών προς το κράτος. Δεν έχει κάνει τίποτα διαφορετικό. Μειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώνει τον ΕΝΦΙΑ, μειώνει την εισφορά αλληλεγγύης. Εγώ μόνο έτσι βλέπω ότι μπορεί να χτυπηθεί η ακρίβεια που μαστίζει την κοινωνία. Και όλα αυτά, όχι με το να χρεώνουμε την Ελλάδα, αλλά χάρη στα καλά οικονομικά».

«Θα διεκδικήσουμε τους συνοριοφύλακες και θα τους πάρουμε θεωρώ στο τέλος»

Στο περιθώριο της συζήτησης ο κ. Τζαμπάζης τοποθετήθηκε και για την εξαγγελία που είχε γίνει κατά την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη τον Ιανουάριο στη Ροδόπη, σύμφωνα με την οποία επίκειται «η πρόσληψη 250 συνοριοφυλάκων στους τρεις Νομούς της Θράκης μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 με μοριοδότηση  του κριτηρίου της εντοπιότητας, ώστε να προηγούνται οι υποψήφιοι της περιοχής μας  που το πληρούν».

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης αποκάλυψε πως είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό για το θέμα. «Είπα στον υπουργό ότι έχουμε εκτεθεί σαν Νομαρχιακή και ο υπουργός μου είπε ότι έχουμε απόλυτο δίκαιο» σημείωσε ο κ. Τζαμπάζης και έσπευσε να τονίσει πως « «δεν αρκεί το έχουμε απόλυτο δίκαιο». Γι’ αυτό και υπογράμμισε πως «θα πιέσουμε με έντονο τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις. Θα διεκδικήσουμε τους συνοριοφύλακες και θα τους πάρουμε θεωρώ στο τέλος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.