Σε οικισμους του Δημου Ιασμου ο Δ. Χαριτου

Δέχθηκε την αναγνώριση από τον αγροτικό κόσμο για τις παρεμβάσεις του στη Βουλή

Ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφτηκε τους οικισμούς του Δήμου Ιάσμου, Μέγα Πιστό, Μίσχο, Ασώματοι, Θάμνα, Αγίασμα, Ρίζωμα, Ληνό και Σώστη και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, ιδιαίτερα με τους νέους ανθρώπους που αποτελούν και το πιο ζωντανό κομμάτι τους.

Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε τα τέσσερα αυτά χρόνια στη Βουλή προκειμένου να στηριχθεί ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος, αφού στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι είναι αγρότες, κυρίως καπνοπαραγωγοί, κερασοπαραγωγοί, δενδροκαλλιεργητές και μικροί κτηνοτρόφοι.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εγκατάλειψη των περιοχών αυτών από την κυβέρνηση της ΝΔ, που οδήγησε στο μαρασμό της αγροτικής καλλιέργειας και της κτηνοτροφίας και ως εκ τούτου στη μαζική μετανάστευση και την ερήμωση των οικισμών.

Οι κάτοικοι και ιδιαίτερα οι νέοι τον υποδέχθηκαν και τον άκουσαν με προσοχή, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που κατέβαλε όλα αυτά τα χρόνια ως βουλευτής, με συνεχείς παρεμβάσεις στη Βουλή για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής, όπως και για τα  συνολικότερα θέματα  του πρωτογενούς τομέα.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι ως βουλευτής ο Δημήτρης Χαρίτου διεκδίκησε λύσεις για  τα προβλήματα των καπνοπαραγωγών και την στήριξη της καπνοκαλλιέργειας, καθώς και των κερασοπαραγωγών , των δενδροκαλλιεργητών και των κτηνοτρόφων.

Ενώ αναγνώρισαν ότι συνεχείς ήταν οι παρεμβάσεις του και στον ΕΛΓΑ και στο ΥΠΑΑΤ, προκειμένου να γίνονται δίκαιες αποτιμήσεις των ζημιών που πλήττουν κατά καιρούς  κυρίως τα κεράσια και τα καπνά και άμεση αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.

Υπενθύμισε στους συνομιλητές του ότι όλα αυτά χρόνια ως βουλευτής πορεύτηκε έχοντας ως βασική αρχή του, ότι πάνω από όλα είναι ο τόπος μας και οι άνθρωποί του, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, θρησκείας ή καταγωγής. Ο υποψήφιος βουλευτής τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες και την επόμενη τετραετία και θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός και χρήσιμος με μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.