Σε Ιασμο και Κομοτηνη ο Ν. Γιατρομανωλακης

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει επενδύσει στην πολιτιστική ανάπτυξη της Θράκης»

Με επίκεντρο τον Ίασμο αλλά χωρίς να λείπουν οι επαφές και επισκέψεις και στην Κομοτηνή, ολοκλήρωσε την παρουσία του στην περιοχή ο κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, υφυπουργός σύγχρονου Πολιτισμού.

Η αρχή των επαφών του κ. Γιατρομανωλάκη έγινε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου.

Ο υφυπουργός αφού ξεναγήθηκε στο Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς του συλλόγου, ακολούθησε μια διαφωτιστική συζήτηση τόσο για θέματα του συλλόγου όσο και για θέματα της ευρύτερης περιοχής.

Το ΔΣ του συλλόγου ξεδίπλωσε όλες του τις δράσεις και επεσήμανε τον πολύπλευρο ρόλο του στα πολιτιστικά τεκταινόμενα του τόπου μας.

Ο Υφυπουργός με τη σειρά του έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το Μουσείο και τα μοναδικά του εκθέματα και αφού ευχαρίστησε το ΔΣ για την υποδοχή, εξήγησε τους τρόπους με τους οποίους το Υπουργείο θα μπορούσε να συνδράμει το έργο του συλλόγου προκειμένου να αναβαθμιστούν και να επιτευχθούν τα μελλοντικά του σχέδια.

Ευρεία σύσκεψη με Συλλόγους του δήμου Ιάσμου

Ακολούθως ο υφυπουργός μετέβη στο Δημαρχείο Ιάσμου, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Οντέρ Μουμίν και είχαν κατ’ ιδίαν διεξοδική συζήτηση αναφορικά με τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, ανταλλάσσοντας απόψεις για κοινές μελλοντικές δράσεις.

Έπειτα, ο κ. Υφυπουργός στην ευρεία σύσκεψη που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου, συνάντησε τους εκπροσώπους της συντριπτικής πλειοψηφίας των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Ιάσμου.

Συμμετείχαν: 

  • η κα. Δώρα Κινέζου, Πρόεδρος του Χριστιανικού Συλλόγου Γυναικών Ιάσμου «Άγιος Νικόλαος»
  • η κα. Ζωή Καρακώστα, Ταμίας του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Σύλλογου Γυναικών και Φίλων Αμβροσίας
  • η κα. Δήμητρα Δωροπούλου, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάλπης
  • η κα. Πασχαλίνα Καπούλα, Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Παλλαδίου 
  • η κα. Ανθούλα Αλατζά, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμαξάδων 
  • η κα. Σεχέρ Αμέτ, Πρόεδρος του Μορφωτικού, Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Μέγα Πιστού 
  • ο κ. Τεζτζάν Χουσεΐνκο, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Hope Πελεκητής

Ο κ. Γιατρομανωλάκης σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα δέχθηκε τα αναμνηστικά δώρα των Συλλόγων του Δήμου Ιάσμου, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του με την καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία. 

Οντέρ Μουμίν: «Ο Δήμος Ιάσμου είναι η πρωτεύουσα της Πολυπολιτισμικότητας των Βαλκανίων»

«Ο Πολιτισμός ενώνει, διδάσκει. Ο Δήμος Ιάσμου μαζί με τους Συλλόγους του, μέσα από ενότητα, ομοψυχία, κοινές δράσεις και δίκαιη αντιμετώπιση δίχως διακρίσεις είναι και θα είναι πρωταγωνιστής των Πολιτιστικών δρωμένων, εκδηλώσεων και εξελίξεων, όχι μόνο στην εδαφική περιφέρειά του, αλλά σε ολόκληρη τη Θράκη και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Διότι ο Ίασμος, ο Δήμος Ιάσμου είναι η πρωτεύουσα της Πολυπολιτισμικότητας των Βαλκανίων», ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Οντέρ Μουμίν.

Νικόλας Γιατρομανωλάκη: «Για ακόμη μια φορά επιβεβαίωσα το πολύτιμο πολιτιστικό απόθεμα και ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής»

Σε δήλωσή του ο κ. Γιατρομανωλάκη θύμισε ότι «ήταν η δεύτερη επίσκεψη μου στη Θράκη μετά την πολυήμερη περιοδεία μου τον Μάρτιο και για ακόμα μία φορά επιβεβαίωσα το πολύτιμο πολιτιστικό απόθεμα και ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής».

Επίσης παρέθεσε πως «επισκέφθηκα τον Ιάσμο, όπου συναντήθηκα με τον Δήμαρχο, Μουμίν Οντέρ, συζήτησα με πολίτες και εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων και ξεναγήθηκα στο Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου. Στην Κομοτηνή μεταξύ άλλων επισκέφθηκα το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής, το Περπατώ, Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα Περπατώ, και το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας αξίΖΩ Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», έναν από τους φορείς που έχουν επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού για το σπουδαίο έργο που επιτελούν αξιοποιώντας τις θεραπευτικές ιδιότητες της τέχνης».

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει επενδύσει στην πολιτιστική ανάπτυξη της Θράκης η οποία με τη σειρά της θα συμβάλει ουσιαστικά στην κοινωνική συνοχή, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής αλλά και στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην οικονομική άνθιση της περιοχής και την ισχυροποίησή της ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός υψηλής προστιθέμενης αξίας» τόνισε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.