Σε ετοιμοτητα για το δημοψηφισμα ο Δημος Κομοτηνης

Ίδια τα εκλογικά τμήματα με τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου

Σε «πλήρη ετοιμότητα» βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Κομοτηνής ενόψει της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Σε εξέλιξη-από την περασμένη Δευτέρα- οι τεχνικοί έλεγχοι στα 108+2 εκλογικά τμήματα που αναμένεται να λειτουργήσουν στην περιοχή όπως στο αντίστοιχο υλικό που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διαδικασία.
 
Όπως διευκρινίζει στον «ΠτΘ» ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Μανόλης Ταπατζάς, αναμένεται η απόφαση καθορισμού των εκλογικών κέντρων από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας, εκτιμάται ωστόσο τα τμήματα θα είναι τα ίδια με αυτά που λειτούργησαν στο Δήμο, κατά τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου. 108 εκλογικά τμήματα και 2 ειδικά, που θα λειτουργήσουν στις δικαστικές φυλακές και το τμήμα των ετεροδημοτών στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, αντίστοιχα.
 
Οι εκλογικοί κατάλογοι που είναι θα ισχύσουν την προσεχή Κυριακή «είναι αυτοί που επικυρώθηκαν για τις μεταβολές μέχρι 30/4/2015» και στους οποίους περιλαμβάνονται κι οι γεννηθέντες το 1997, ανεξάρτητα από το μήνα γέννησής τους. Για τους ετεροδημότες ισχύουν οι εκλογικοί κατάλογοι, όπως διαμορφώθηκαν μετά τη δεύτερη αναθεώρηση τους και με τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι τις 30 Απριλίου, για να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.
 
Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τις κάλπες από την ερχόμενη Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι έως το Σάββατο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, από το δημοτικό κατάστημα Κομοτηνής. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι κι από τον ιστοχώρο του Υπουργείου Εσωτερικών, συμπληρώνοντας τη φόρμα στην εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις», για τυχόν αλλαγές, μετά τις αναθεωρήσεις των εκλογικών καταλόγων που πραγματοποιούνται κάθε 2 μήνες. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται και στο σύνδεσμο «Δημοψήφισμα 2015» στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.