Σε εκλογικη ετοιμοτητα το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου οι πρώτες ανακοινώσεις ως προς τις υποψηφιότητες σύμφωνα με τον βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Ιλχάν

«Θέλω και την ψήφο των χριστιανών συμπολιτών μου»

Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου αναμένονται οι πρώτες επίσημες υποψηφιότητες από πλευράς του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε ό,τι αφορά τις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές του 2023, σύμφωνα με τον βουλευτή Ροδόπης του κόμματος κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, 27 Οκτωβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο κ. Αχμέτ εξήγησε πως οι διαδικασίες για την σύσταση των ψηφοδελτίων προχωρούν με την επιθυμία του προέδρου κ. Νίκου Ανδρουλάκη να εμπεριέχει την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου απ’ όπου και θα προκύψει περίπου το 70% των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος σε όλη την Ελλάδα.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα διεκδικήσει σύμφωνα με τον ίδιο πρωταγωνιστικό ρόλο στις επόμενες εθνικές εκλογές, μέσα από ένα πρόγραμμα ειλικρινές και πλήρως κοστολογημένο, στην αντιπέρα όχθη από τον ελιτισμό της Νέας Δημοκρατίας και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που θα του επιτρέψει να ακολουθήσει όπως επεσήμανε πορεία διεύρυνσης προς άλλους χώρους.

«Το κλείσιμο της ψαλίδας στις δημοσκοπήσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ απομακρύνει το σενάριο της αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία»

Ερωτηθείς ως προς τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη δημοσκοπική στασιμότητα του πρώτου, ο βουλευτής εξήγησε πως «το ότι η ψαλίδα κλείνει συνεπάγεται την απομάκρυνση της Νέας Δημοκρατίας από το σενάριο της αυτοδυναμίας μέρα με τη μέρα». «Όλα θα εξαρτηθούν και από το πόσα κόμματα θα μπουν στην Βουλή» εξήγησε τονίζοντας πως «αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι δεν μπαίνει το ΜέΡΑ25 στη Βουλή. Πέραν αυτού βάσει του εκλογικού νόμου φαίνεται ότι αυτοδυναμία ίσως να μην υπάρξει ούτε στις δεύτερες εκλογές». «Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί, ως υπεύθυνο κόμμα, να λαϊκίσει πάνω σε αυτό. Δεν θα αφήσουμε την χώρα ακυβέρνητη. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα εξουσίας και θα είναι ο πρωταγωνιστής των επόμενων εξελίξεων» πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως «εξάλλου η απλή αναλογική είναι για συνεργασίες».

Εμμένοντας στο κομμάτι των συνεργασιών ο ίδιος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του  Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ με τις οποίες τόνισε πως «εγώ δεν θέλω να κάνω κυβέρνηση ηττημένου», για να  υπογραμμίσει πως «αυτό και μόνο ακυρώνει την έννοια της απλής αναλογικής που ο ίδιος ψήφισε». 

«Από την δήλωση αυτή και μόνο βλέπουμε ότι πρώτον, υπάρχει ανασφάλεια στον Αλέξη Τσίπρα, δεύτερον, είναι λαϊκιστής, καθώς δεν αποδέχεται με τίποτα να είναι δεύτερος και να κάνει κυβέρνηση για το καλό της πατρίδας» σημείωσε τονίζοντας ωστόσο πως «όλα αυτά θα κριθούν στις επόμενες εκλογές».

Για τις δηλώσεις του Γιώργου Πεταλωτή

Ο κ. Αχμέτ θέλησε να απαντήσει και σε πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού και στελέχους του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Πεταλωτή ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του έκανε λόγο για ανάγκη ανανέωσης της πολιτικής εκπροσώπηση της Ροδόπης, συμπεριλαμβανομένου και του χώρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος δήλωσε ξαφνιασμένος αλλά και απογοητευμένος από την δήλωση του κ.Πεταλωτή, εξηγώντας πως είχε και τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

«Αυτή η δήλωση, του κατά τα άλλα φίλου και συντρόφου Γιώργου Πεταλωτή λίγο με ξάφνιασε και μπορώ να πω ότι με απογοήτευσε. Γιατί απ’ ό,τι κατάλαβα – περίπου την ίδια δήλωση είχε κάνει και πριν από 1,5-2 χρόνια νομίζω – θέτει το θέμα ότι η Ροδόπη δεν εκπροσωπείται, το ΠΑΣΟΚ δεν εκπροσωπείται, δεν έχει ικανό εκπρόσωπο. Τι εννοεί; Τότε τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ είχαν αντιδράσει σε αυτή τη δήλωση του. Εννοεί ότι επειδή εγώ ονομάζομαι Ιλχάν Αχμέτ και δεν ονομάζομαι Τάκης ή Κώστας ή Γιάννης υπάρχει θέμα εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ; Ή εννοεί ότι υπάρχει θέμα αλλαγής πολιτικών συσχετισμών επειδή είμαστε περισσότεροι ΠΑΣΟΚ» ανέφερε υπογραμμίζοντας πως αν και εφόσον η δήλωση του αυτή δεν παρερμηνεύτηκε «οφείλω να του δώσω μια απάντηση και να πω πως τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθάνε ούτε τον χώρο, ούτε την ενότητα στην περιοχή, ούτε τους μουσουλμάνους, ούτε τους χριστιανούς».

«Δεν δέχομαι, τουλάχιστον από αυτήν την σκοπιά, ότι υπάρχει πρόβλημα εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή» ανέφερε υπογραμμίζοντας μάλιστα πως «αυτή είναι μια ρητορική της δεξιάς. Περισσότερο αρμόζει στο στόμα του αγαπητού συναδέλφου κ.Στυλιανίδη παρά στο στόμα του κ.Πεταλωτή. «Δεν αντιδικώ, σκέφτομαι και το αναφέρω καλοπροαίρετα και αν κατάλαβα εγώ λάθος ζητώ συγνώμη» προσέθεσε για να υπογραμμίσει πως «τέτοιες απόψεις μας πάνε πολύ πίσω αν σκεφτείτε ειδικά ότι εγώ προσωπικά έκανα έναν τεράστιο αγώνα και δέχομαι σφοδρές επιθέσεις μόνο και μόνο επειδή είμαι βουλευτής τόσο των χριστιανών όσο και των μουσουλμάνων και όλων των Ελλήνων.  Εξ αυτού δέχομαι απειλές, κυνηγιέμαι, και έχω προβλήματα με το Τουρκικό προξενείο».

Άλλωστε το τι έργο έχει παραχθεί και θα παραχθεί από τον καθένα κρίνεται και θα κρίνεται από τους πολίτες όπως έσπευσε να επισημάνει, τονίζοντας πως «ο λαός θα μας κρίνει όλους».

«Δεν ζητώ μόνο την ψήφο των μειονοτικών»

«Σε αυτές τις εκλογές εγώ δεν ζητώ μόνο την ψήφο των μειονοτικών. Θέλω να σπάσω αυτό το ταμπού. Γιατί δηλαδή να μην με ψηφίσουν και οι Χριστιανοί συμπολίτες μου;  Γιατί να μην με βοηθήσουν σε αυτόν τον αγώνα που δίνω, πολλές φορές μόνος μαζί με τους συνεργάτες μου, στην Ροδόπη να κρατήσω όρθια και τη Ροδόπη και το κόμμα μου στην Ροδόπη» πρόσθεσε τονίζοντας πως «κι εγώ θα μπορούσα να λαϊκίσω, να κάνω συμβιβασμούς αλλά αντιστάθηκα και είπα θα υπεραμυνθώ τις αξίες και το κοινό μέλλον στην περιοχή. Θα τιμωρηθώ επ’ αυτού; Οι συμπολίτες μου δεν θα με αφήσουν στο έλεος κάποιου, αλλά θα με επιβραβεύσουν και θα με ψηφίσουν ώστε το βράδυ των εκλογών να μπορώ να πω ότι με ψήφισαν 3.000 συμπολίτες μου, και χριστιανοί». « Και αυτό αν θέλετε θα είναι ένα πολύ δυνατό μήνυμα καταρχήν προς την Αθήνα, και όχι μόνο. Ένα μήνυμα που το βράδυ των εκλογών όλη η Ελλάδα θα συζητάει γι’ αυτό και θα λέει κάτι έγινε στην Θράκη. Αυτό το όραμα μπορείτε να το πείτε ουτοπικό, αλλά με κάποιες τέτοιες μεταρρυθμίσεις και επιλογές μπορεί στην Θράκη να ανατρέψουμε κάποια πράγματα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.