Σε Δραμα και Θασο η 5η ολομελεια Προεδρων των Περιφερειακων Συμβουλιων Ελλαδος

Θα συζητήσουν θέματα για την εύρυθμη λειτουργία των Συμβουλίων και θα καταθέσουν προτάσεις προς το Υπουργείο.

Χρήστος Παπαθεοδώρου, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

«Η Ολομέλεια θα εκπληρώσει το ρόλο της, να κάνει τη λειτουργία των περιφερειακών Συμβουλίων πιο εύρυθμη και αποτελεσματική»

Στην Δράμα και στη Θάσο θα βρεθούν από τις 30 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου οι πρόεδροι όλων των Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας, για την 5η Ολομέλεια των Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων Ελλάδος.

Οικοδεσπότης θα είναι ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, που τόνισε πως από την πρώτη στιγμή της αυτοδιοικητικής αυτής θητείας, συνεκλήθη στην 1η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών, η ολομέλεια των προέδρων των περιφερειακών συμβουλίων της χώρας.

Εκεί ξεκίνησαν οι Πρόεδροι να μοιράζονται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με την πολυνομία και τα κενά νόμου της Απλής Αναλογικής και των τροπολογιών που ψηφίστηκαν αργότερα στο πλαίσιο της κυβερνησιμότητας και για τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης.

Έτσι προέκυψε η ανάγκη για να εγκαταστήσουν την ολομέλεια των Περιφερειακών Συμβουλίων της χώρας, και στα χρόνια που μεσολάβησαν, παρά την πανδημία, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την ολομέλεια στις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Κρήτης.

Πλέον ήρθε και η σειρά της ΑΜΘ να φιλοξενήσει τους προέδρους των Περιφερειακών Συμβουλίων τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης διετίας στη Δράμα και τη Θάσο.

Το παρών θα δώσει και εκπρόσωπος του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, στην οποία θα μεταφέρουν τα προβλήματα και τις προτάσεις που έχουν, με τον κ. Παπαθεοδώρου να θεωρεί πως «θα βρούμε για ακόμα μια φορά ευήκοα ώτα, και η Ολομέλεια θα εκπληρώσει το ρόλο της, να κάνει τη λειτουργία των περιφερειακών Συμβουλίων πιο εύρυθμη και αποτελεσματική»

Το πρόγραμμα της Ολομέλειας

Η ολομέλεια θα ξεκινήσει στη Δράμα την Πέμπτη, με την εκδήλωση με θέμα «Η χρήση των social media στην Πολιτική και την Οικονομία- Κίνδυνοι παραπληροφόρησης-Επιρροή- Διαμόρφωση κοινής γνώμης» με ομιλητές τον Μανώλη Σφακιανάκη, Υποστράτηγο Ε.Α. ΕΛ.ΑΣ., τ. Προϊστάμενο Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον Βαγγέλη Τσάρα- Επικοινωνιολόγο, Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας επικοινωνίας Cicero Α.Ε., τον Γεώργιο Σιάκα, Επίκουρο Καθηγητή Πολιτικής Συμπεριφοράς του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Δ.Π.Θ. και τον Αναστάσιο Πούλιο, Δικηγόρο, Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας.

Παράλληλα θα γίνουν άλλες δράσεις που έχουν προγραμματίσει, ενώ την επόμενη μέρα, 1 Ιουλίου, στο πλαίσιο του εορτασμού των ελευθερίων της Δράμας, οι πρόεδροι θα παρασταθούν στη δοξολογία και τις εορταστικές εκδηλώσεις, θα επισκεφτούν το σπήλαιο του Αγγίτη, και στην τελετή λήξης της έκθεσης φωτογραφίας του Ερυθρού Σταυρού αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το Σάββατο 2 Ιουλίου θα μεταβούν στη Θάσο, όπου μετά την ξενάγηση στο νησί, θα ακολουθήσει εκδήλωση με θέμα: «Η Θάσος ως τουριστικό προϊόν», στο «Καλογερικό» Λιμένας Θάσου .

Ομιλητές θα είναι ο κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, Δήμαρχος Θάσου, η κ. Μαρία Πολυμέρου, Αντιπεριφερειάρχης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Περιφερειακή Σύμβουλος Θάσου, και ο κ. Δημήτρης Σπιτσέρης Υπεύθυνος γραφείου στην Καβάλα του Europe Direct ΑΜΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.