Σε ΔΠΘ και ΠΑΜΘ ο Γιαννης Βεζυργιαννιδης

Δέσμευση για στήριξη των προτάσεων και των διεκδικήσεων από τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή

Από το Πανεπιστήμιο και την έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ ξεκίνησε τις επισκέψεις του σε φορείς της ΠΑΜΘ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Βεζυργιαννίδης, την Τετάρτη 24 Απριλίου.

Στόχος των επισκέψεων αυτών ήταν να συζητήσει τόσο με τον Πρύτανη κ. Φώτη Μάρη όσο και με τον Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη τις δυνατότητες των φορέων που ηγούνται, αλλά και την προώθηση των διεκδικήσεών τους στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του.

Συνεχής η στήριξη στο ΔΠΘ

Οι επισκέψεις ξεκίνησαν από την έδρα της Πρυτανείας, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Πρύτανη κ. Φώτη Μάρη, με τον κ. Βεζυργιαννίδη να επισημαίνει πως είχε την χαρά αλλά και την υποχρέωση να επισκεφτεί το ΔΠΘ, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρύτανη τις προοπτικές του πανεπιστημίου, αλλά και ταυτόχρονα τι έχει κάνει η κυβέρνηση και η ΝΔ για το Πανεπιστήμιο.

Ανέφερε δε πως ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στηρίξει έμπρακτα το ΔΠΘ, στεκόμενος στην πρόσφατα απορρόφηση των τμημάτων Καβάλας και Δράμας για να γίνει το Πανεπιστήμιο όλης της ΑΜΘ.

«Είναι χρέος μας να βοηθήσουμε το Πανεπιστήμιο. Υπάρχουν και άλλα που πρέπει να γίνουν για να εκπληρώσει τον στρατηγικό ρόλο που έχει το πανεπιστήμιο για την Περιφέρεια» σημείωσε, αποτελώντας ένα από τους πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής.

Για αυτό και δεσμεύτηκε πως το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει να αναδεικνύει το ρόλο του πανεπιστημίου στις συζητήσεις του, και ταυτόχρονα διαβεβαίωσε τον Πρύτανη πως θα είναι δίπλα τους σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Ο κ. Μάρης τόνισε πως ο κ. Βεζυργιαννίδης είναι γνωστός, φίλος και συνεργάτης του Πανεπιστημίου, και τον ενημέρωσε για τα θέματα του πανεπιστημίου, τις προτεραιότητές που έχουν θέσει, ζητώντας τη βοήθειά του στο πλαίσιο της επικοινωνίας των θεμάτων αυτών προς το κυβερνών κόμμα και την κυβέρνησή.

Κλείνοντας, του ευχήθηκε καλή επιτυχία, καθώς και την ελπίδα πως στις ευρωεκλογές ο ελληνικός λαός θα επιλέξει τους καλύτερους να εκπροσωπήσουν την χώρα κι τον τόπο στην Ευρωβουλή.

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής μετέβη στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη.

Όπως τόνισε, ο αγώνας είναι σημαντικός, παρότι δύσκολος, θεωρώντας πως εκπροσωπεί όλη την Περιφέρεια, που έχει πολλές ιδιαιτερότητες και ανάγκες.

«Σε αυτή την προεκλογική περίοδο θα έχουμε το περιθώριο να αναδείξουμε την Περιφέρεια, και να διεκδικήσουμε για αυτή. Και η Ευρώπη μας χρειάζεται, αλλά και εμείς ταυτόχρονα την χρειαζόμαστε» ανέφερε, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη για ανάπτυξη της ΠΑΜΘ. Διαβεβαίωσε δε τον κ. Τοψίδη πως θα βρίσκεται πάντα δίπλα στην Περιφέρεια σε ό,τι χρειαστεί, και πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν τα αιτήματά τους.

Ο κ. Τοψίδης του ευχήθηκε καλή επιτυχία, και εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπάρχει εκπροσώπηση από την περιοχή μας στο Ευρωκοινοβούλιο, τονίζοντας πως πάντα γίνονται εκπλήξεις.

Στάθηκε μάλιστα στην ανάγκη για την αναβάθμιση των συνοριακών σταθμών, μιας και η Περιφέρεια αποτελεί το σύνορο της Ευρώπης, καθώς πέρα από τις επισκευές στο τελωνείο των Κήπων που προωθούνται μέσω ΤΑΙΠΕΔ, χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις.

Παρέθεσε δε τρία σημεία τα οποία είναι κρίσιμα για την Περιφέρεια. Το πρώτο είναι ο πρωτογενής τομέας, στον οποίο χρειάζεται να προωθηθούν εγγειοβελτιωτικά έργα μαζί με αναδασμούς, αναφέροντας το φράγμα του Κομψάτου. Το δεύτερο είναι ο Τουρισμός, μιας και η κίνηση αυξάνεται τα τελευταία χρόνια από τις γείτονες χώρες, κάτι που αφορά και τις πύλες εισόδου.

Τέλος τόνισε την ανάγκη να προσελκύσουν εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και έρευνας στην περιοχή μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.