Σχεδιο Παραγωγικης Ανασυγκροτησης με επικεντρο τον πρωτογενη τομεα παρουσιασε στην Κομοτηνη η Δημοκρατικη Συμπαραταξη

Εκδήλωση παρουσία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου και του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλη Τζελέπη

Την ανάγκη για ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα έχει το επίκεντρό του τον πρωτογενή τομέα, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά την εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με θέμα την ανάπτυξη και την αγροτική πολιτική που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.
 
Ο κ. Θεοχαρόπουλος έκανε αναφορά στην ανάγκη να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους βοσκοτόπους, όπου δεν αναγνωρίζονται πλέον πολλές περιοχές ως βοσκότοποι με αποτέλεσμα την περικοπή των ενισχύσεων προς τους κτηνοτρόφους.
 

Επίσης μίλησε και για τα προβλήματα της χρηματοδότησης αρδευτικών έργων και δικτύων,  αλλά και τα καθημερινά προβλήματα περιοχών της Ροδόπης, με οικογένειες και επαγγελματίες να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, τη στιγμή που δεν διαφαίνεται καμία ελάφρυνση των φόρων τους.
 
Τόνισε δε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την περιοχή και σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.
 
 

Ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδίου 

«Η Ελλάδα δεν είναι μία και ενιαία στον αγροτικό τομέα. Πρέπει να το κατανοήσουμε αυτό και πρέπει το σχέδιο να περιλαμβάνει πολλά πράγματα» σημείωσε, τονίζοντας πως θα πρέπει το σχέδιο να είναι ολοκληρωμένο και πως μπορούν να στηριχθούν καλλιέργειες, όπως η καπνοπαραγωγή, και αν δεν μπορεί να στηριχθεί και χρειάζεται αναδιάρθρωση, ότι θα τις αντικαταστήσει, με πληροφόρηση προς τους παραγωγούς.
 
Τελικός στόχος είναι η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, όμως αυτό που γίνεται πλέον σήμερα  είναι εκτός κοινοτικού κεκτημένου, όσο αφορά τη φορολόγηση των αγροτικών ενισχύσεων με υψηλά ποσοστά, η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα, αλλά και η κατάργηση της επιστροφής φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, χωρίς να αντικατασταθεί από κάτι άλλο.
 
Όπως ανέφερε, τρείς φορές έχει κατατεθεί από τους ίδιους πρόταση να γίνεται η πληρωμή αγροτικού πετρελαίου με την κάρτα του αγρότη, την τελευταία φορά διακομματικά, και από την κυβέρνηση τους λένε ότι έχουν δίκιο, όμως δεν την αποδέχονται. 
 
 

Καταστροφική η πολιτική της κυβέρνησης στα αγροτικά 

Από την πλευρά του ο κ. Τζελέπης τόνισε πως «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα δεν ήταν μόνο επιταγές χωρίς αντίκρισμα για όλους του Έλληνες, αλλά και καταστροφικές υποσχέσεις για τον αγροτικό τομέα, που αποτελεί τη βάση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».
 
«Όποια συμφωνία και αν γίνει, η χώρα δεν θα μπορέσει να σταθεί και να σταθεροποιηθεί δημοσιονομικά αν δεν υπάρξει ανάπτυξη. Για να υπάρξει ανάπτυξη όμως πρέπει να επιλεχθεί σε ποιόν τομέα της οικονομίας θα δώσουμε ώθηση και βαρύτητα» τόνισε, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιληφθεί πως ο βασικός τομέας που πρέπει να στηριχθεί είναι ο αγροτοδιατροφικός τομέας, κάτι που αποδεικνύουν τα καταστροφικά μέτρα, η φοροκαταιγίδα και η εισφοροκαταιγίδα που επέβαλλε και σχεδιάζει να επιβάλλει το αμέσως επόμενο διάστημα.
 

Σε όλα αυτά προστίθεται, η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια, που θα μπορούσαν να δώσουν πολύτιμη βοήθεια και ώθηση στον πρωτογενή τομέα, όμως μόλις τώρα προκηρύσσονται τα προγράμματα για τους νέους αγρότες και όλα τα άλλα παραμένουν στάσιμα.
 
Άλλωστε ο κ. Τζελέπης πιστεύει πως η μοναδική στόχευσή της κυβέρνησης όσο αφορά αυτά τα κονδύλια είναι να καλυφθούν δημοσιονομικές τρύπες, είτε μέσω της αύξησης φορολογίας είτε των ασφαλιστικών εισφορών.
 
Θεωρεί δε πως «ο φορολογικός και ασφαλιστικός αχταρμάς που έχει επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τις ιδεοληψίες της στον πρωτογενή τομέα, θα λειτουργήσει ως Roundup (φυτοφάρμακο που όπου πέσει δεν φυτρώνει τίποτε) για τον πρωτογενή τομέα, και αν δεν αντιστραφούν αυτές οι πολιτικές μέσα στο 2017 θα βάλουμε ταφόπλακα στον πρωτογενή τομέα που έχει απομείνει σήμερα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.