Σχεδιασμος για απινιδωτες σε περισσοτερα σχολεια του Δημου Κομοτηνης

Μετά τη χορηγία απινιδωτή στο 10 Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής από την Κ. Καραθεοδωρή ΑΕ

Σε διαφορετική κατεύθυνση, όπως συνήθως γίνεται σε αρκετά Δημοτικά Συμβούλια Κομοτηνής, κατευθύνθηκε το θέμα του ορισμού μέλους στο ΔΣ του Αναπτυξιακού Οργανισμού Κ. Καραθεδωρή ΑΕ, μιας και αποτέλεσε αφορμή για τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ανέστη Στρατιάδη να κάνει ερώτηση για τον απινιδωτή που παραδόθηκε από την επιχείρηση σε δημοτικό σχολείο της πόλης, και γιατί έγινε μόνο σε αυτό, τονίζοντας πως ανάλογη κίνηση θα πρέπει να γίνει σε όλα τα σχολεία της πόλης.

Απαντώντας ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Αθανάσιος Λάπατας σημείωσε πως η προσφορά έγινε μέσω υπολοίπων από έργα ευρωπαϊκού προγράμματος, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της διαχειριστικής αρχής, ότι θα πρέπει η δαπάνη να γίνει για ένα χώρο που αφορά αποκλειστικά παιδιά, λόγω των παραμέτρων του προγράμματος.

Το συγκεκριμένο σχολείο επιλέχθηκε γιατί έχει γυμναστή ο οποίος είναι εκπαιδευμένος και πιστοποιημένος στη χρήση του, ενώ τόνισε πως στην επόμενη προγραμματική περίοδο, σκοπεύουν να προχωρήσουν σε περαιτέρω προμήθειες απινιδωτών για σχολεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.