«Σαρωτικα» ποσοστα του «οχι» σε Ηφαιστο, Σιδηραδες και οικισμους του δημου Αρριανων

Αρκετές οι εντυπωσιακές επιδόσεις του «όχι» στον νομό Ροδόπης, η πλειονότητα των οποίων εντοπίζεται σε μικρούς οικισμούς του δήμου Αρριανών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οικισμών, όπου το «όχι» κυριολεκτικά «σάρωσε», είναι μεταξύ άλλων η Πλαγιά(187 «όχι»-21 «ναι»), η Άνω Βυρσίνη(121 «όχι»-9 «ναι»), η Άνω Δροσίνη(69 «όχι»-8 «ναι»), η Κάτω Δροσίνη(50 «όχι»-5 «ναι») και το Ομηρικό(189 «όχι»-22 «ναι»).
 
Στα όρια όμως του δήμου Κομοτηνής οι διαφορές ανάμεσα στο «όχι» και το «ναι» κινούνται κατά κανόνα σε φυσιολογικά επίπεδα, ακολουθώντας τη γενικότερη τάση. Εξαίρεση αποτελούν οι υψηλές επιδόσεις του «όχι» σε αρκετούς οικισμούς του δήμου, με κορυφαίες περιπτώσεις εκείνες των Σιδηράδων και του Ηφαίστου. Στον μικρό οικισμό των Σιδηράδων από τους 118 κατοίκους, που προσήλθαν στην κάλπη για να πάρουν μέρος στο δημοψήφισμα, οι 105-ήτοι το 89%- προτίμησαν «όχι» και μόλις 13 απάντησαν θετικά στο ερώτημα, που ετίθετο.
 
Στον οικισμό του Ηφαίστου, όπου στήθηκαν 3 κάλπες σε ισάριθμα εκλογικά τμήματα, το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν συνολικά 596 άτομα. 57 ήταν τα άκυρα ψηφοδέλτια, που βρέθηκαν στις κάλπες, ενώ σε 17 ανέρχονταν τα «λευκά». Από τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια, τα 431 έφεραν την επιλογή «όχι», ενώ την προτίμησή τους στο «ναι» δήλωσαν μόλις 91 κάτοικοι. Έτσι, το ποσοστό της κυριαρχίας του «όχι» στο σύνολο του οικισμού του Ηφαίστου ξεπερνάει το 82,5%.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.