Σ. Φαμελλος: «Η ευρυτερη περιοχη της Αλεξανδρουπολης βιωνει για ακομα μια χρονια μια πυρινη κολαση»

«Οι μεγαλοστομίες περί ετοιμότητας του δήθεν επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη για την αντιπυρική περίοδο έχουν καταρρεύσει»

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη αποδίδει με δήλωσή του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος ενώ υπογραμμίζει ότι «η χώρα χρειάζεται ριζικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύουν την πολιτεία και ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δεχθεί την πρότασή μας για συζήτηση στη Βουλή».

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Η ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης βιώνει για ακόμα μια χρονιά μια πύρινη κόλαση με τραγικές συνέπειες για το φυσικό περιβάλλον και τις περιουσίες των πολιτών. Κατοικίες και μια μεγάλης σημασίας προστατευόμενη δασική περιοχή του δικτύου Natura 2000 έχουν καεί, ενώ πολλοί οικισμοί έχουν λάβει εντολή εκκένωσης, αναδεικνύοντας με τραγικό τρόπο σοβαρές αδυναμίες αλλά και την ευθύνη της κυβέρνησης στην πρόληψη πυρκαγιών, στην πυρόσβεση και στην πολιτική προστασία.

Η σκέψη μας είναι σε όλους και όλες που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες στις πιο αντίξοες συνθήκες και στους πολίτες που αγωνιούν για τις περιουσίες τους. Προέχει η ασφάλεια των κατοίκων και η μέγιστη κινητοποίηση και ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων γιατί η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη. Οι μεγαλοστομίες περί ετοιμότητας του δήθεν επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη για την αντιπυρική περίοδο έχουν καταρρεύσει. Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ δεν υπάρχει καμία δικαιολογία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.