Ροδοπη: Ξεκινησαν οι περιπολιες απο το Σαββατο για την αποφυγη πυρκαγιων

Επίσκεψη και ενημέρωση του Ν. Τσαλικίδη στην ΠΥ Κομοτηνής

Παραμένει η περιοχή στα κίτρινα του χάρτη κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, όπου ενημερώθηκε από τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ροδόπης κ. Κώστα Παπάζογλου για την ετοιμότητα σε προσωπικό και οχήματα όλων των πυροσβεστικών υπηρεσιών και πυροσβεστικών κλιμακίων στην Κομοτηνή, ΒΙΠΕ Κομοτηνής, Σάπες και Ίασμο.

Η επίσκεψη του αντιπεριφεριάρχη έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο η Ροδόπη εντάχθηκε στο επίπεδο 3 (υψηλού κινδύνου) του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας, κατάσταση στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα, Τρίτη.

Για αυτό το λόγο από το Σάββατο ξεκίνησαν και οι περιπολίες από 15 υδροφόρα και βοηθητικά οχήματα από την Πυροσβεστική υπηρεσία, το Στρατό, εθελοντικές ομάδες και δασαρχείο.

Με το πέρας της επίσκεψης ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε σε δήλωσή του πως «το έργο τους είναι πολύ σημαντικό, τους ευχαριστούμε από καρδιάς οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό τους ωστόσο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της ανακοίνωσης από την γγ Πολιτικής Προστασίας που χαρακτηρίζει την περιοχή μας υψηλής επικινδυνότητας οφείλουμε όλοι οι πολίτες της ΠΕ Ροδόπης να εντείνουμε την προσοχή μας και να συμβάλουμε ο καθένας από την πλευρά του».

«Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για όλους»

Στο πλαίσιο αυτό, της ενίσχυσης της ασφάλειας και προστασίας της περιοχής μας, ο κ. Τσαλικίδης απέστειλε μήνυμα ευαισθητοποίησης προς τους πολίτες της περιοχής για  τα μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας που απαιτούν την προσοχή όλων.

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσαλικίδης:

«Η φυσική ομορφιά και ο πλούτος της ΠΕ Ροδόπης είναι αναντικατάστατα πολύτιμοι πόροι που πρέπει να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε αυξανόμενο κίνδυνο από τις πυρκαγιές, τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα και συνειδητή συμπεριφορά.

Για τον λόγο αυτό, σας καλώ να δείξετε υψηλή προσοχή και συνείδηση σχετικά με τα ακόλουθα:

1. Πρόληψη: Ενισχύστε τις προσπάθειες πρόληψης, καθαρίζοντας τις περιοχές γύρω από τα σπίτια σας από ξερά χόρτα, απορρίπτοντας τσιγάρα με προσοχή, και ενημερώνοντας τις αρχές για οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά που μπορεί να σχετίζεται με την πυρκαγιά.

2. Συνεργασία: Η συνεργασία με τους επαγγελματίες πυροσβέστες είναι ζωτικής σημασίας. Ανταποκριθείτε άμεσα στις οδηγίες τους και μην παρεμποδίζετε τις επιχειρήσεις διάσωσης.

3. Ετοιμότητα: Εξοπλίστε τα σπίτια σας με φωτισμό ασφαλείας, πυροσβεστήρες και άλλο εξοπλισμό πυροπροστασίας. Ενημερωθείτε για τις διαδικασίες εκκένωσης και να προετοιμαστείτε για έκτακτες καταστάσεις.

Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για όλους!

Οι πυρκαγιές μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές και να απειλήσουν την ασφάλεια και το μέλλον της περιοχής μας. Με την κοινή προσπάθεια όλων μας μπορούμε να προστατεύσουμε την υπέροχη περιοχή μας και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή και την αφοσίωσή σας στην πυροπροστασία. Ας συνεργαστούμε για ένα καλύτερο και ασφαλές μέλλον».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.