Ροδοπη: Γυρω στα 10.000 στρεμματα επληξε το χαλαζι της Πεμπτης

Στις χαλαζόπληκτες καλλιέργειες οι Ιλχάν Αχμέτ και Νίκος Τσαλικίδης μαζί με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Δ. Πανταζή

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Ιλχάν Αχμέτ μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη, κ. Νίκο Τσαλικίδη και τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη, κ. Δημήτρη Πανταζή, επισκέφθηκαν την Παρασκευή, οικισμούς του νομού που επλήγησαν από την καταστροφική χαλαζόπτωση που προηγήθηκε. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγάλες απώλειες στην παραγωγή στο βαμβάκι, τον καπνό και σε άλλες καλλιέργειες που χτυπήθηκαν από το καιρικό φαινόμενο.

Σε δήλωση του ο κ. Ιλχάν Αχμέτ τόνισε ότι θα υπάρξει άμεση αναγγελία των ζημιών για να υπάρξουν κατά το δυνατόν γρηγορότερα άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις.

«Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Πανταζής, γύρω στις 10.000 στρέμματα έχουν πληγεί. Σε άλλες περιοχές οι ζημιές είναι μεγαλύτερες σε άλλες μικρότερες, αλλά μπορούμε να πούμε ότι κατά πλειοψηφία η παραγωγή έχει χαθεί. Θα γίνει η αναγγελία ζημιών από Δευτέρα για ένα διάστημα 15 ημερών και αφού οριστούν τα πορίσματα και γίνει επί τόπου έλεγχος, οι φάκελοι θα μεταβιβαστούν το Νοέμβριο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού πρέπει να τελειώσει η περίοδος συγκομιδής των βαμβακιών» επεσήμανε συγκεκριμένα ο βουλευτής Ροδόπης στη δήλωσή του.

Ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει πως «θα φροντίσουμε με κοινοβουλευτική πίεση συνεχώς και παρακολουθήση, ούτως ώστε οι βαμβακοπαραγωγοί και καπνοπαραγωγοί μας και όλοι οι άλλοι παραγωγοί που έχουν πληγεί να αποζημιωθούν άμεσα και δίκαια από τον ΕΛΓΑ» για να υπογραμμίσει πως «ως βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντοτε κοντά στους αγρότες μας σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Κλείνοντας ο βουλευτής Ροδόπης, ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία τον αντιπεριφερειάρχη, κ. Τσαλικίδη ενώ παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση αντίδραση του μηχανισμού και του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΛΓΑ και ειδικότερα για τον προϊστάμενο, κ. Πανταζή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.