Ραγδαιες εξελιξεις την Τουρκια τρεις μερες πριν την καλπη

Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Ιντζέ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας, με τον πρόεδρο του κόμματος Memleket (Χώρα) Μουχαρέμ Ιντζέ να ανακοινώνει την απόσυρσή του από την προεδρική υποψηφιότητα.

Ο Ιντζέ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει περίπου το 2% των ψήφων, ακριβώς δηλαδή το ποσοστό που λείπει από τον Κιλιτσντάρογλου για να βγει νικητής και μάλιστα από τον πρώτο γύρο. Η απόσυρσή του αναμένεται να είναι υπέρ του υποψήφιου της αντιπολίτευσης.

Φήμες κάνουν λόγο για ένα βίντεο με προσωπικές στιγμές με τον Μουχαρέμ Ιντζέ, το οποίο εκβιάζει να δημοσιοποιήσει ένας πρώην σωματοφύλακας του Ερντογάν, ο Αλί Γεσιλντάγ.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ τον κάλεσε να το δημοσιοποιήσει χωρίς να περιμένει ούτε ένα λεπτό. «Θα τακτοποιήσω τους λογαριασμούς μου με όλους σας στο δικαστήριο», τόνισε.

Νίκη Κιλιτσντάρογλου δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που κυκλοφόρησαν σήμερα από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες της Τουρκίας, όπως η KONDA, δίνουν και πάλι μεγάλο προβάδισμα στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η KONDA βγάζει νικητή τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου με 49.3%, ενώ ο Ερντογάν έπεται με 43.7%. Δηλαδή η διαφορά έγκειται στις 6 μονάδες.

Άλλη εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN TV/ethnos.gr, πολύ μεγάλης εταιρείας, δείχνει ότι η διαφορά μεταξύ Κιλιτσντάρογλου – Ερντογάν είναι στις 3 μονάδες.

Συγκεκριμένα:

  • Kεμάλ Kιλιτσντάρογλου: 48.7%
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: 45.9%
  • Σινάν Ογάν: 3.7%
  • Μουχαρέμ Ιντζέ: 1.7%

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν υπολογίσει τον παράγοντα Ιντζέ και προς τα πού θα πάνε τελικά οι ψήφοι μετά την απόσυρσή του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.