Πυρετωδεις προετοιμασιες στις παραλιες του Δημου Μαρωνειας-Σαπων

Προχωρά ο σχεδιασμός για την δημιουργία μαρίνας στο Λιμάνι της Μαρώνειας

Με το καλοκαίρι να έχει μπει για τα καλά, πολλοί είναι οι συμπολίτες μας, αλλά και οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή μας, που κατευθύνονται προς τις παραλίες της περιοχής μας σε αναζήτηση δροσιάς αλλά και διασκέδασης.

Μια ζώνη με πολλές δυνατότητες, που όμως δεν έχουν αξιοποιηθεί, είναι οι παραλίες του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, μεταξύ Ιμέρου και Μαρώνειας, στις οποίες η νέα διοίκηση θέλει να δώσει έμφαση από εδώ και πέρα.

Η ζώνη αυτή αποτελεί και μια σημαντική πρόκληση για την διοίκηση του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Απόστολος Ιωάννου μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής, τόσο ως προς την κατάσταση των παραλιών και την εξυπηρέτηση του κοινού φέτος, όσο και γαι τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στο μέλλον.

Εργασίες διαμόρφωσης σε όλες τις παραλίες

Οι παραλίες του Δήμου, εξαιρουμένης της παραλίας του Ιμέρου, είναι σε μια πολύ καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή, σημείωσε, με τον καθαρισμό να έχει ολοκληρωθεί σε Πετρωτά, Πλατανίτη, Αλκυώνα, Κρυονέρι, Προφήτη Ηλία.

Με την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης των παραλιών, προχωρούν την τοποθέτηση αλλαξιέρων, χημικών τουαλετών και ομπρελών όπου χρειάζεται.

Μοναδική παραλία στην οποία παρατηρείται καθυστέρηση είναι η παραλία Ιμέρου, όπου είναι εξαιρετικά δύσκολος ο καθαρισμός των φυκιών που έχουνε ξεβραστεί στην παραλία, που δεν έχουν καθαριστεί για χρόνια.

Για αυτό και θα ρίξουν τον βάρος τους στους καθαρισμούς, ώστε να τα συνδυάσουν και με την εκδήλωση που διοργανώνει στο χώρο η Περιφέρεια ΑΜΘ, με τον κ. Ιωάννου να θεωρεί πως μέχρι τότε θα είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τον κόσμο, αλλά και να μπορέσει να κάνει τα μπάνια του.

«Πέρα από το ότι είναι πολύ μεγάλο το παραλιακό μέτωπο, υπήρχανε και πολλές χρόνιες βεβαρημένες καταστάσεις στις παραλίες μας, και εκείνες επιχειρήσαμε να διορθώσουμε» ανέφερε, με το διάστημα να είναι σύντομο και τα μέσα που διέθεταν ελάχιστα. Έχουν δημιουργήσει όμως τις βασικές υποδομές για να μπορέσουν να υποδεχτούν τον κόσμο και τους λουόμενους.

«Το πιο βασικό απ’ όλα που εμάς μας απασχολεί αυτή την περίοδο είναι ότι είμαστε κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά. Όλα είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Η καθαριότητά μας πρέπει να είναι στο έπακρο, με τις παραλίες πρέπει να είμαστε συνεπείς, με την υδροδότηση των οικισμών που το τελευταίο διάστημα με τις ανομβρίες και τους καύσωνες αρχίζει και δυσκολεύει η κατάσταση, με το θέμα του ευπρεπισμού των χωριών μας, των παραλιών μας, γενικότερα τα θέματα της καθημερινότητας είναι αυτή τη στιγμή στο κορύφωμα τους» ανέφερε.

Ήπια τουριστική ανάπτυξη θέλει ο Δήμος

Σχολιάζοντας το αγοραστικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τις παραλιακές περιοχές του Δήμου, ιδιαίτερα από τη Βουλγαρία, με αγοραστές σε Προσκυνητές, Μαρώνεια, Ίμερο και αλλού, ο κ. Ιωάννου τόνισε πως δείχνει ότι δείχνει πως ο κόσμος θέλει να πλησιάσει την περιοχή.

Παράλληλα το γεγονός ότι ξεκίνησαν δειλά δειλά να εμφανίζονται κάποιες επενδύσεις, κυρίως σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, σε πανσιόν, είναι ενθαρρυντικό και αυτό αποτυπώνει και το είδος των τουριστικών επενδύσεων που τους ενδιαφέρει να γίνουν στην περιοχή. «Προφανώς θα ήταν πολύ σημαντικό να γίνει ένα πολύ μεγάλο ξενοδοχείο, αλλά οι δικές μας οι προθέσεις και η επιθυμία μας είναι να γίνει μια ήπιας μορφής τουριστική ανάπτυξη, με τέτοιου είδους επενδύσεις» ανέφερε.

Διερευνώνται δυνατότητες για μαρίνα στη Μαρώνεια

Όσο για τον μελλοντικό σχεδιασμό της διοίκησης για την παραλιακή ζώνη, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων και την δημιουργίας μαρίνας στο Λιμάνι Μαρώνειας, τόνισε πως δεν απεμπολούν τίποτα από όλα αυτά που είχαν προαναγγείλει, απλά για θέματα όπως αυτό χρειάζονται μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

Ήδη ξεκίνησαν να κάνουν κάποιες πρώτες επαφές, κυρίως σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων, ώστε να δουν με ποιον τρόπο και πώς θα μπορέσουν να φτάσουν σε ένα σημείο να ξεκινήσει να δρομολογείται κάτι είτε σε επίπεδο μελέτης, είτε σε επίπεδο συζητήσεων με μια διαδικασία που έχει να κάνει με τη σύμπραξη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.