«Πυρα» κατα παντων απο τον Απ. Τζιτζικωστα στην Κομοτηνη

«Ενοχλώ τους λίγους αλλά βολεμένους μέσα στην παράταξη, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει επιλέξει υποψήφιο για τις δικές μας εκλογές»

Ένα σύντομο πέρασμα από την Κομοτηνή, στο πλαίσιο μιας περιοδείας-εξπρές στις τρεις πρωτεύουσες της Θράκης, έκανε το απόγευμα της Πέμπτης ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Η πρώτη εμπειρία από την επίσκεψή του στην πόλη μας κάθε άλλο παρά θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού σταματώντας με το αυτοκίνητο που τον μετέφερε απέναντι από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Ροδόπης, δέχτηκε κορναρίσματα αποδοκιμασίας από οδηγούς οχημάτων που ακολουθούσαν. Ωστόσο, το συναίσθημα της αμηχανίας, που προφανώς ένοιωσε, γρήγορα αντικαταστάθηκε από συναισθήματα ευφορίας, ένεκα της θερμής υποδοχής, της οποίας έτυχε, τόσο στα γραφεία της ΝΟΔΕ, όσο και στην αίθουσα του ΕΒΕΡ, όπου πραγματοποίησε ομιλία. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, κυρίως από νεολαίους του κόμματος, που φρόντισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας.
 
 

«Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στον γκρεμό»

 
Στην ομιλία του ο ΕΒΕΡ, όπως και στον χαιρετισμό του στα γραφεία της ΝΟΔΕ, ο κ. Τζιτζικώστας επιχείρησε να δώσει το στίγμα μιας σκληρής αντιπολίτευσης, που προτίθεται να κάνει αν εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως τη χειρότερη κυβέρνηση στη μεταπολιτευτική περίοδο, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στον γκρεμό. Αλλά αν για την κυβέρνηση και ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ επιφύλαξε δριμεία κριτική, τα πλέον «φαρμακερά» βέλη του είχαν κατεύθυνση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Στο στόχαστρό του μπήκε κυρίως ο συνυποψήφιός του, κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στον οποίο συχνά αναφερόταν με υποτιμητικούς υπαινιγμούς περί «προσωρινότητας» και «μεταβατικότητας».
 
 

«Όποτε η παράταξή μας έκανε επιλογές μεταβατικών αρχηγών, έμεινε πίσω, μας ξεπέρασαν οι εξελίξεις»

 
Κάνοντας λόγο για «κλειστό κόμμα λίγων και εκλεκτών», τόνισε την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας, προς την κατεύθυνση να ακούγεται η κοινωνία και τα στελέχη και τα μέλη να έχουν ενεργό συμμετοχή στις εσωτερικές διαδικασίες. Το δίλημμα των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου, κατά τον ίδιο, είναι «μια λύση, που θα οδηγήσει την παράταξή μας στη στασιμότητα- δηλαδή πίσω, γιατί όταν τρέχουν οι εξελίξεις κι εσύ είσαι στάσιμος, πας πίσω ουσιαστικά- ή αν θα κάνουμε το άλμα». «Όποτε η παράταξή μας τόλμησε να κάνει το άλμα», συνέχισε, «έφερε νίκες, κυβέρνησε τη χώρα, έλυσε προβλήματα». «Όποτε έκανε επιλογές μεταβατικών αρχηγών, προσωρινών», αντέτεινε, «έμεινε πίσω, μας ξεπέρασαν οι εξελίξεις».
 
 

«Η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη σηματοδοτεί την προσωρινότητα και την στασιμότητα στην παράταξη»

 
Διαπιστώνοντας δε ότι υπάρχει ένα κλίμα αλλαγής αυτήν την περίοδο, διέκρινε ότι αυτό ενοχλεί και μέσα στη Νέα Δημοκρατία και έξω από αυτήν, για να ανεβάσει τους τόνους και να καταγγείλει ότι δέχεται «πόλεμο λάσπης». «Μέσα στην παράταξη ενοχλεί τους λίγους, αλλά βολεμένους από το γεγονός, ότι η παράταξή μας είναι συρρικνωμένη και ελεγχόμενη», υποστήριξε, «κυρίως όμως ενοχλεί εκείνους, που είναι έξω από την παράταξη, τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει επιλέξει υποψήφιο για τις δικές μας εκλογές». «Έχει επιλέξει και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις», συνέχισε, «την υποψηφιότητα, που σηματοδοτεί την προσωρινότητα και την στασιμότητα στην παράταξη. Γιατί συμφέρει τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή Μεϊμαράκη. Διότι είδαμε ότι ενώ η χώρα καταστρεφόταν επί 7 μήνες, όχι μόνο δεν ανεβήκαμε, αλλά χάσαμε και 200.000 ανθρώπους».
 
 

«Κάποιοι κάνουν σημαία τα περί κωλύματος εκλογής μου, ξεχνώντας την πολύ πρόσφατη ιστορία της χώρας, που είχαμε εξωκοινοβουλευτικούς πρωθυπουργούς»

 
Τέλος, δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά στα περί συνταγματικού κωλύματος ως προς την εκλογή του, εντάσσοντάς αυτά στην επιχείρηση «λάσπης» που δέχεται από κύκλους των αντιπάλων του. «Και το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας και ο Κανονισμός της βουλής και το Σύνταγμα της χώρας μας», υπογράμμισε, «προβλέπουν ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει κανένα κώλυμα για εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό ή για εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό». «Αλλά κάποιοι προσπαθούν να κάνουν αυτά σημαία, για να προβληματίσουν τον κόσμο», επισήμανε, «ξεχνώντας όχι μόνο την πολύ πρόσφατη ιστορία της χώρας, που είχαμε εξωκοινοβουλευτικούς πρωθυπουργούς, αλλά και ότι σήμερα στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης συμβαίνει αυτό». Καταλήγοντας παρατήρησε με νόημα ότι «αυτό θα προσφέρει στην παράταξή μας μία έδρα παραπάνω, με ό,τι σημαίνει αυτό», για να τονίσει με έμφαση ότι όλα αυτά είναι «τόνοι λάσπης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.