Πυρα απο την Κοινωνικη Συμμαχια για την τοποθετηση Μετιου στις ΣΒΑΑ

«Ο κ. Μέτιος να περιορισθεί στα καθήκοντά του και στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας»

Πυρά για τις τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου στην συνέντευξη τύπου της προηγούμενης εβδομάδας που παραχώρησε σχετικά με τις Στρατηγικές Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας κ. Φώτης Καραλίδης.
 
«Άκομψη και άστοχη» χαρακτηρίζει την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη ο κ. Καραλίδης στην ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για παρέμβαση που δεν σέβεται την αυτονομία των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης.  Κλείνοντας την ανακοίνωσή του ο κ. Καραλίδης, καλεί τον Περιφερειάρχη «να επικεντρωθεί στον ρόλο για τον οποίο εκλέχθηκε». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Δυστυχώς το είδαμε κι αυτό!
 
Ο Περιφερειάρχης, αγνοώντας αφενός τον ρόλο της Περιφέρειας και την σχέση της με τους Δήμους και μη σεβόμενος αφετέρου την αυτονομία των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης, έκρινε και επέκρινε τα σχέδια που κατέθεσαν οι δήμοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή του.
 
Με αυτήν την άστοχη και άκομψη παρέμβαση του ο κ. Περιφερειάρχης μόνο προβλήματα δημιούργησε.
 
Προσδίδοντας στον εαυτό του ρόλο πατερναλιστικό, αυτοπροβάλλεται ως ρυθμιστής των χρηματοδοτήσεων  στους Δήμους.
 
Εκμεταλλευόμενος την παρουσίαση των σχετικών προτάσεων Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) των Δήμων, προσπαθεί να δείξει μια κινητικότητα στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Οικειοποιείται με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια των άλλων φορέων – δήμων, για να κρύψει την ανυπαρξία της Περιφέρειας ως φορέας υλοποίησης έργων στο νέο ΕΣΠΑ.
 
Είναι γεγονός ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της, η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν έχει να επιδείξει την ένταξη ούτε ενός νέου Τεχνικού έργου στο ΕΣΠΑ 2014-20.
 
Να επικεντρωθεί λοιπόν ο Περιφερειάρχης στον ρόλο για τον οποίο εκλέχθηκε, να περιορισθεί στα καθήκοντά του και στις αρμοδιότητες της Περιφέρειάς και ας αφήσει τους Δήμους να λειτουργήσουν όπως αυτοί καλύτερα γνωρίζουν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.