Πυρ ομαδον κατα του Οντερ Μουμιν, απο συνδικαλιστικους φορεις των δημοτικων υπαλληλων

ΑΔΕΔΥ Ξάνθης: «Ελπίζουμε οι ψηφοφόροι του να έχουν κατανοήσει την ατεκμηρίωτη και πλήρως αντιθεσμική συμπεριφορά»

Ενιαίος Σύλλογος Δημ. Υπαλλήλων Ροδόπης: «Η επίδειξη αυταρχισμού καταδεικνύει περίτρανα το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει εξαιτίας των αντιλήψεών του για τη διοίκηση του δήμου»

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Πληροφορούμε τον κύριο Δήμαρχο, ο οποίος μάλλον ονειρεύεται και νοσταλγεί άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα, ότι αυτά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί»

Την αντίδραση συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του δημάρχου Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, ο οποίος «ζήτησε» τις παραιτήσεις όλων των Διευθυντών, Προϊσταμένων  Τμημάτων και Ειδικών Συνεργατών.

Πρώτη αντέδρασε η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης που σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει παραλήρημα τις δηλώσεις του δημάρχου Ιάσμου ξεκαθαρίζοντας ότι «κανείς Αιρετός δεν διορίζει Προϊστάμενους ή Διευθυντές. Ευτυχώς για τον ορισμό τακτικών και αναπληρωτών προϊσταμένων δημοσίων υπηρεσιών και υπηρεσιών ΟΤΑ  η Ελληνική Πολιτεία έχει προβλέψει ποια είναι η νόμιμη διαδικασία».

Παράλληλα τονίζει πως «είμαστε στο πλευρό των συνάδελφων του Δήμου Ιάσμου, ζητώντας τους, να μην παραιτηθεί κάνεις από τις θέσεις ευθύνης που κατέχει ή αναπληρώνει. Γιατί κανείς Δήμαρχος δεν είναι υπεράνω του Νόμου.

Ο δήμαρχος θα πρέπει να καταλάβει ότι η περίοδος των εποχών εκφοβισμού και της πλατείας Κλαυθμώνος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Ζητούμε άμεσα από τον δήμαρχο Ιάσμου να ανακαλέσει, ζητώντας συγγνώμη από τους συναδέλφους.

Μετά τις προσβλητικές δηλώσεις του εν λόγω δημάρχου για τον δήμο στον οποίο έχει εκλεχθεί για να διοικεί, ελπίζουμε οι ψηφοφόροι του να έχουν κατανοήσει την ατεκμηρίωτη και πλήρως αντιθεσμική συμπεριφορά».

Ενιαίος Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης: «Οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ροδόπης, δεν ανέχονται αυταρχικές συμπεριφορές, προσβολές και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς»

Η δήλωση του δημάρχου Ιάσμου προκάλεσε και την αντίδραση του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε πρωτοφανή, προκλητική και αυταρχική τη συμπεριφορά του δημάρχου Ιάσμου.

Συγκεκριμένα ο σύλλογος μεταξύ άλλων τονίζει σε ανακοίνωσή του πως «η επίδειξη αυταρχισμού απέναντι στους συναδέλφους του δήμου Ιάσμου που είναι νομίμως τοποθετημένοι σε θέσεις ευθύνης, τους οποίους καλεί να υποβάλλουν παραιτήσεις, καταδεικνύει περίτρανα το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει εξαιτίας των αντιλήψεών του για τη διοίκηση του δήμου. Την ίδια στιγμή δεν έχει κανένα πρόβλημα να δηλώνει ανακριβώς ότι οι κριθέντες από το υπηρεσιακό συμβούλιο προϊστάμενοι είναι μόλις το ¼ του συνόλου, ενώ αυτοί είναι οκτώ (8) επί συνόλου δεκατεσσάρων (14).

Η προσπάθειά του να αποδώσει στον αυταρχισμό του τον χαρακτήρα της “λαϊκής βούλησης” και να αποδώσει στον εαυτό του τον ρόλο του “απελευθερωτή” των δημοτών από την “αιχμαλωσία” στην οποία τους υποβάλλουν οι δημοτικοί υπάλληλοι, μόνο θυμηδία προκαλεί.

Καλό θα ήταν, ο δήμαρχος Ιάσμου πριν εξαπολύσει τα προσβλητικά φληναφήματά του, να είχε φροντίσει για την έγκαιρη εκπλήρωση των δικών του υποχρεώσεων απέναντι στους εργαζόμενους του δήμου Ιάσμου, χορηγώντας τους τουλάχιστον τα προβλεπόμενα από το νόμο μέσα ατομικής προστασίας σε όσους τα δικαιούνται.

(…) Οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ροδόπης, δεν ανέχονται αυταρχικές συμπεριφορές, προσβολές και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που θίγουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την επάρκειά τους και επιφυλάσσονται κάθε νομίμου δικαιώματός τους για την προάσπισή τους».

ΠΟΕ ΟΤΑ: «Η τρομοκρατία, ο εκφοβισμός και η προσπάθεια απαξίωσης και κατασυκοφάντησης των εργαζομένων δεν θα περάσουν!»

Σε ίδιο αυστηρό τόνο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) καταγγέλλει τις δηλώσεις και ενέργειες του Δημάρχου Ιάσμου χαρακτηρίζοντας τις πρωτοφανείς και ανήκουστες τονίζοντας πως σκοπό έχουν την τρομοκράτηση, εκφοβισμό, κατασυκοφάντηση και απαξίωση των υπαλλήλων και υπηρεσιών του Δήμου στον οποίο προΐσταται, για να αποσείσει από πάνω του κάθε πολιτική και ποινική ευθύνη.

Δηλώντας τη στήριξή της στους εργαζομένους του Δήμου Ιάσμου η ΠΟΕ ΟΤΑ  διαβεβαιώνει πως σύντομα  εκ του σύνεγγυς από κοινού θα  αποφασιστούν και θα οργανωθούν οι τρόποι αντίδρασης και τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της:

«Πληροφορούμε τον κύριο Δήμαρχο, ο οποίος μάλλον ονειρεύεται και νοσταλγεί άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα, ότι αυτά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Δυστυχώς για αυτόν, όπως έπρεπε πολύ καλά να γνωρίζει καθότι είναι Δικηγόρος, υπάρχουν Νόμοι και διαδικασίες, οι οποίες όλα αυτά που θέλει να κάνει τα απαγορεύουν και τα καθιστούν όνειρα θερινής νυκτός.

Ο μόνος δρόμος που απομένει στον κύριο Δήμαρχο, αφού όπως δημοσίως ομολογεί, αδυνατεί να επιτελέσει το έργο που του ανέθεσαν οι δημότες, είναι αυτός της  παραίτησης και τις επιστροφής των μισθών που άδικα εισέπραξε. Πρώτα όμως πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και να εξηγήσει στην τοπική κοινωνία, πως με τις πολλές απευθείας αναθέσεις που έχει κάνει, διασφαλίζει το Δημόσιο συμφέρον και σέβεται τα χρήματα των δημοτών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.