Ψηφο στη Λαικη Συσπειρωση ΑΜΘ για ισχυρη εκπροσωπηση στο Περιφερειακο Συμβουλιο

Δ. Κλάδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης: «Την ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση ξέρεις ότι την επόμενη μέρα θα τη βρεις εκεί που την έδωσες, πάντα στο πλευρό του λαού»

Ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση, για ισχυρή εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ από αγωνιστές περιφερειακούς Συμβούλους που θα διεκδικούν για την περιοχή, θα είναι τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή του λαού, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ.

Ο κ Κλάδης παρουσίασε τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους Ροδόπης με την παράταξη το απόγευμα της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή, καταθέτοντας την πρότασή τους για μια μαχητική αντιπολίτευση, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

Οι πυρκαγιές ανέδειξαν τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης

Ο κ. Κλάδης άνοιξε την τοποθέτησή του εκφράζοντας την αλληλεγγύη όλων των μελών του συνδυασμού σε όσους επλήγησαν από αυτές τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι οποίες θεωρεί πως ανέδειξαν με τραγικό τρόπο στην περιοχή μας τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

«Γιατί αυτό το προμελετημένο έγκλημα που συνέβη στη Ροδόπη, στον Έβρο, στο Νέστο και αλλού αυτό το καλοκαίρι είναι ακριβώς το αποτέλεσμα μιας ανάπτυξης που όλοι οι άλλοι πρεσβεύουν» σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως η Λαϊκή Συσπείρωση είχε επανειλημμένα προειδοποιήσει για τεράστιες ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό και χρηματοδότηση στα Δασαρχεία, στην Πυροσβεστική, στην Περιφέρεια και στους Δήμους, για την έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας των δασών, για τον αντεπιστημονικό διαχωρισμό της πρόληψης από την καταστολή των πυρκαγιών.

Με τις πυρκαγιές, σημείωσε, κατέρρευσε με πάταγο όλο αυτό το αφήγημα περί γεωστρατηγικής αναβάθμισης και ασφάλειας του λαού, γιατί αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι να τσιγκουνεύεται το κράτος τα ευρώ για δασοπροστασία, αντιπυρική, αντιπλημμυρική προστασία για να τα δίνει απλόχερα στους μεγαλοεπιχειρηματίες και επιχειρηματίες της «πράσινης» ανάπτυξης χρυσοπληρώνοντας ο λαός τις πανάκριβες ΑΠΕ κάθε μήνα στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο μόνος που αμφισβήτησε το δρόμο αυτής της ανάπτυξης και την μετατροπή της περιοχής μας σε ενεργειακό, στρατιωτικό και διαμετακομιστικό κόμβο, που πιστεύει πως τη μετατρέπει σε στόχο αντίπαλων δυνάμεων, καθώς «την ώρα που καιγόταν ο Έβρος οι ΝΑΤΟϊκοί συνέχιζαν τη βρώμικη δουλειά τους».

«Φαίνεται πλέον με τον πιο τραγικό τρόπο ότι όλα αυτά που διεκδικούσαμε και παλεύαμε αφορούν την ίδια τη ζωή του λαού και θεωρούνται κόστος από το κράτος που βάζει τις ζωές μας και το περιβάλλον στη ζυγαριά με τα κέρδη των ομίλων, με την πλευρά των κερδών να βαραίνει περισσότερο» σημείωσε.

Μαχητική αντιπολίτευση από τη Λαϊκή Συσπείρωση

«Τώρα είναι η ώρα να πούμε ένα μεγάλο ως εδώ!» τόνισε, καλώντας τον λαό της περιοχής με την δράση του, τον αγώνα του να απαιτήσει τα απαραίτητα έργα, να απαιτήσει τη στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών με τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό, την αποζημίωση στο 100% όσων επλήγησαν, αλλά και με την ψήφο του να αποδυναμώσει τις δυνάμεις που ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνει.

«Δεν χρειαζόμαστε άλλους υπηρέτες όποιας απόχρωσης της πολιτικής που μας έφερε μέχρι εδώ. Δεν χρειαζόμαστε άλλες δυνάμεις που κρύβουν με κάθε τρόπο, ακόμα και με ρατσιστικό μίσος, τις πραγματικές αιτίες της κατάστασης που βιώνουμε» τόνισε, αλλά περισσότερους εκλεγμένους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, περιφερειάρχες και δημάρχους που θα αγωνίζονται, θα βάζουν στο επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες του λαού της περιοχής, ενισχύοντας στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους και στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

«Περισσότεροι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ», εξήγησε, «σημαίνει περισσότεροι σύμβουλοι που θα υπερασπίζονται τα δίκια των εργαζομένων, των ανέργων και απολυμένων, των αυτοαπασχολούμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών, της νεολαίας, και ακόμα πιο ισχυρή μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση».

«Στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης βρίσκονται άνθρωποι αγωνιστές, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων, έμπειροι, δοκιμασμένοι που αξίζει να τους στηρίξει ο λαός της περιοχής. Άνθρωποι που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και παλεύουν για τα δικαιώματα καθενός και καθεμιάς χωρίς διαχωρισμό ανάλογα με το χρώμα του δέρματος, την θρησκεία, την εθνοτική καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό» τόνισε.

Τους άλλους, σημείωσε, τους έχει δοκιμάσει ο λαός, στηλιτεύοντας την σύμπλευσή των άλλων παρατάξεων στην Περιφέρεια και την εύκολη μεταπήδηση περιφερειακών συμβούλων σε άλλη παράταξη, και την κριτική που αφορά αντιτιθέμενα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι την ουσία.

«Την ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση ξέρεις ότι την επόμενη μέρα θα τη βρεις εκεί που την έδωσες, πάντα στο πλευρό του λαού, δεν θα την δώσεις κάπου και θα τη βρεις αλλού μετά από λίγο καιρό όπως συνηθίζεται πια στα άλλα ψηφοδέλτια» σημείωσε, καλώντας όλους να δώσουν μαζί τη μάχη για ισχυρή εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο από αγωνιστές περιφερειακούς Συμβούλους που θα διεκδικούν για την περιοχή, θα είναι τα μάτια, τα αυτιά και η φωνή του λαού.

Οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι για την ΠΕ Ροδόπης

  • ΑΡΝΑΟΥΤ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΜΙΝ ΤΖΕΛΑΕΤΙΝ του Μουχαρέμ: Είναι συνταξιούχος Ναυτικός. Κατάγεται από τον Πάσσο του Δήμου Αρριανών όπου και κατοικεί με την οικογένειά του, την σύζυγο και τα δυο τους παιδιά. Είναι πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής του Δημοτικού Σχολείου Πάσσου.
  • ΓΙΟΥΡΤΣΟΥ ΤΖΕΛΑΪΝΤΙΝ του Τζεμήλ: Κατάγεται από τον Τσαλαπετεινό Ξάνθης. Για χρόνια έζησε στους Αμαξάδες Ιάσμου, ενώ από το 2011 διαμένει στις Σάπες, όπου και διατηρεί λογιστικό γραφείο. Είναι απόφοιτος του Γυμνασίου-Λυκείου «Τζελάλ Μπαγιάρ» και πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης.
  • ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΕΜΠΡΟΥ του Σεϊντάν: Είναι 28 ετών. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και εργάζεται ως γραφίστρια. Είναι μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) και μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας «Fireart». Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Βολκάν Σιακήρ και είναι μητέρα μίας κόρης. Κατάγεται από τον Ίασμο Ροδόπης.
  • ΔΕΒΕΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη: Είναι 56 ετών, βιομηχανικός εργάτης στην DIAXON του ομίλου ΕΛΠΕ. Είναι πατέρας 2 παιδιών. Έχει καταγωγή από την Κίρκη Έβρου και τις Σάπες. 
  • ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Εμμανουήλ: Συνταξιούχος υπάλληλος της Περιφέρειας Ενότητας Ροδόπης. Κατάγεται από το Πάμφορο.
  • ΚΑΣΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑ του Γεωργίου: Είναι 31 ετών, ιδιωτική υπάλληλος. Είναι γραμματέας του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ), αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης, και μέλος ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ). Είναι απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΔΠΘ και έχει ολοκληρώσει την ειδικότητα της βοηθού βρεφονηπιοκόμου του ΙΕΚ ΔΥΠΑ. Αυτή τη στιγμή συνεχίζει τις σπουδές της στο τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του ΔΠΘ.
  • ΚΕΛΕΣ ΧΑΣΑΝ ΧΟΥΣΕΪΝ του Μεμέτ: Είναι 54 ετών, κτηνοτρόφος και καπνοπαραγωγός. Κατάγεται και ζει στην Οργάνη του Δήμου Αρριανών.
  • ΚΕΡΑΤΖΗ ΙΜΠΡΑΜ ΙΜΠΡΑΗΜ του Φερεντίν: Είναι 49 ετών, αρχιτέκτονας. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Ερτζιές στο Καϊσερί της Τουρκίας και διατηρεί τεχνικό γραφείο στις Σάπες. Είναι μέλος της Αντιπροσωπείας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ) και έχει διατελέσει μέλος αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Θράκης. Κατάγεται από το Αρσάκειο του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.
  • ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κυριάκου. Είναι 29 ετών. Βιομηχανικός εργάτης στην ETPA Packaging και εκλεγμένος στο ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου της εταιρίας. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως διανομέας στον κλάδο του επισιτισμού. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας – Εθνολογίας του ΔΠΘ.
  • ΠΑΛΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Παναγιώτη: Είναι 62 ετών, αγροτοκτηνοτρόφος. Κατάγεται από την Κρωβύλη του Δήμου Μαρώνειας Σαπών. 
  • ΣΑΛΑΠΑΤΑ ΙΩΑΝΝΑ του Αναστασίου. Είναι 23 ετών. Είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του ΔΠΘ.
  • ΣΠΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Θεοδώρου: Μεγάλωσε και ζει στον Ίασμο. Είναι πτυχιούχος Τεχνολόγος Οδοντοτεχνικής της Ανώτερης Σχολής Στελεχών Υγείας του ΤΕΙ Αθηνών και της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και εργάζεται ως οδοντοτεχνίτης. Ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ιάσμου την περίοδο 1999-2002 και 2019-2023 με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Δραστηριοποιείται στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου του οποίου διετέλεσε πρόεδρος και μέλος της διοίκησής του για πολλά χρόνια.
  • ΤΑΞΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Παναγιώτη: Είναι 37 ετών, φιλόλογος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Δραστηριοποιείται μέσα από το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης. Είναι μητέρα δύο παιδιών.
  • ΤΥΛΙΟΥ ΧΑΡΙΤΟΥ ΖΩΗ (ΖΩΖΩ) του Αθανασίου: Είναι συνταξιούχος νηπιαγωγός. Είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης. Για πολλά χρόνια δραστηριοποιήθηκε μέσα από το Σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Ροδόπης.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.