Ψηφιστηκε η τροποποιηση του προυπολογισμου στο Δημοτικο Συμβουλιο Μαρωνειας Σαπων

Ξεμπλοκάρονται κονδύλια για παρεμβάσεις του Δήμου

Προειδοποίηση από την Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών για αυστηρή εκτέλεση των ψηφισθέντων

Για επικράτηση της λογικής και της σύνεσης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών του επικεφαλής κ. Απόστολου Ιωάννου, γνωστοποιώντας πως μετά από δύο αναβολές λόγω έλλειψης απαρτίας, πραγματοποιήθηκε το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα η δημοτική παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης γνωστοποιεί πως «μετά από παρέμβασή μας και αποδοχή της εναλλακτικής μας πρότασης στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών της 12ης/05/2023, όπως φαίνεται και από το πρακτικό της συνεδρίασης, κατατέθηκε και ψηφίστηκε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο τροποποίηση του προϋπολογισμού». Με την εν λόγω τροποποίηση αποδεσμεύονται οι επιχορηγήσεις: α) στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, και β) στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Παράλληλα δεσμεύτηκε πίστωση για την επίλυση του προβλήματος ύδρευσης στη Μαρώνεια, διατηρήθηκαν νευραλγικοί κωδικοί για μελέτες πολύ σημαντικού αναπτυξιακού χαρακτήρα, και εγγράφηκε πίστωση για τη στήριξη των παραγωγών των οικισμών Ασκητών, Χαμηλού και Κρωβύλης που αντιμετωπίζουν το σοβαρότατο πρόβλημα της καταπολέμησης των ακρίδων που έχουν πλήξει τους αγρούς τους.

Κλείνοντας η δημοτική παράταξη, απευθύνεται προς τη διοίκηση του Δήμου, θέλοντας να κάνει σαφές ότι «πέντε μήνες πριν τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών, πρέπει να τηρηθεί αυστηρά η εκτέλεση του ψηφισθέντος προϋπολογισμού του 2023, και τυχόν τροποποίηση σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να αφορά μόνο επιχορηγήσεις και έκτακτα και επείγοντα θέματα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.